Geschiedenis Veterin.

De eerste versie van Veterin zag het licht in 1990. Dierenarts Hans Heintz maakte het pakket in het klassieke DOS databaseprogramma Dbase gemaakt voor de praktijk in Utrecht Lunetten die begin jaren 1990 door Jan de Vogel was begonnen. De opstartkosten van de praktijk waren hoog en de bestaande pakketten duur, dus Heintz besloot zelf iets ‘in elkaar te flansen’, zoals hij zelf zegt. Het concept van het programma bleek echter uitstekend te voldoen en werd meegenomen naar de volgende praktijk, Zamenhofdreef Utrecht.

De dierenkliniek werd in de jaren daarop aangepast aan de moderne eisen van de diergeneeskunde van gezelschapsdieren. Naast het rontgenapparaat kwamen er een Refloton bloedapparaat, een vettest/QBC bloedapparaat, een ECG,een gasnarcose installatie met capnograaf en pulse oxymeter, een echo apparaat. De praktijk groeide en het praktijkprogramma groeide mee. Eerst was er nog een computer waar het programma op werkte, maar al snel kwam er een netwerk en werkte het programma op meerdere stations. Veterin bleek een stabiele oplossing om de grote hoeveelheden informatie in de praktijk te verwerken en beschikbaar te maken. Ook bleek er qua automatisering veel meer mogelijk te zijn dan patientenkaarten bijhouden, financiele gegevens verzamelen en facturen maken. Omdat Veterin in zijn patientenkaart iedere willkeurige bestandsvorm kan importeren kunnen de bestanden vanuit ieder willekeurig apparaat (zoals echo filmpjes en ecg bestanden) in de patientenkaart worden geplaatst waarna dubbelklikken automatisch de juiste applicatie oproept.

In 2004 verscheen de Windows-versie van Veterin. Het programma kende destijds, naast de kliniek in Utrecht, dertien tevreden DOS-gebruikers. Voor hen bouwde Heintz de mogelijkheid om de DOS- en Windows-versie naast elkaar te laten draaien. Inmiddels zijn vrijwel alle praktijken overgestapt op de volledige Windows-versie. De gebruikers zijn zeer tevreden over het product.

Wilt u ook een Veterin-gebruiker worden? Mail dan info@veterin.nl of bel 06 – 55 740 640. U ontvangt van ons alle informatie over prijzen en functionaliteiten. Twijfelt u nog? We verzorgen graag een geheel vrijblijvende demonstratie bij u op de praktijk.