Rebornen.... wat is dat eigenlijk ?  

Voor  het rebornen van een reborn baby wordt begonnen met de aanschaf van een vinyl kitje . Echter.... zo'n kitje is er ook niet zmaar ! Eerst moet er een ontwerp gemaakt  worden ! Deze wordt volkomen met de hand geboetseerd door een poppenkunstenaar . Dan wordt er door een vakman/vrouw een mal gemaakt van wax , waarbij er voor gezorgd moet worden dat elk detail goed wordt overgenomen. Als deze mal  is goedgekeurd wordt er een koperen mal gemaakt en pas dan kan men met het gieten van vinyl beginnen. Vroeger werd dat vinyl behoorlijk hard , wat het weer erg moeilijk maakte om ze te verven ,te rooten en ook nog knuffelbaar te laten aanvoelen.

Inmiddels is er zoveel veranderd dat, met name de Duitse , kits veel zachter en mooier zijn. Helaas zijn daarmee ook de prijzen van de kits flink gestegen . Hoewel het dat wel waard is !

Een reborn kitje bestaat uit een hoofdje, 3/4 of hele armen en benen en is ongeverfd en volledig kaal.

Om een levensecht huidje te verkrijgen worden er vele laagjes Genesis heat set paint in verschillende kleuren 1 voor 1 aangebracht en ingebrand . Door het gebruik van verschillende technieken en materialen ( kwasten,sponsjes, etc.) ontstaat er diepte ,schaduw huidvlekjes , "baby wolkjes " . De adertjes en andere e.v.t. details worden met een penseeltje getekend. De nageltjes worden "gemanicuurd" en afgelakt met een beetje glansvernis .

Het geheel wordt afgewerkt met een laag 3D structuur medium , dit beschermd tevens de verf. 

Dan is tijd om het haar te rooten :  Rooten betekent dat er met een speciale dunne rootnaald haartjes in het vinyl worden geprikt . Het liefst n voor n ., wat het een zeer tijdrovende bezigheid maakt. Maar het resultaat is dan ook vaak prachtig, hoewel dit ook afhankelijk is van het soort mohair er gebruikt wordt. 

Als het gehele hoofd, en e.v.t. de wimpers, geroot zijn worden de haartjes aan de binnenkant verlijmd. Hierdoor kan het later nat gesproeid worden om het in model te brengen.

Nu worden de ogen ingezet en e.v.t.  magneetjes voor de speen en/of haarstrikjes.

Hierna worden alle delen opgevuld , verzwaard indien nodig, en aan het lijfje gezet.

Nu is de reborn baby klaar om aangekleed, opgetut en gefotografeerd te worden !!!................. EN DAN ????

 

Mag ze naar een nieuwe mama !!

 

 

 

 

 

Wie ben ik? Bestellen?     Sculpt baby's     Reborn baby's        Home    Kleding     Contact   Mailinglist   gastenboek