Navigatie :
Home :

Een nieuwe start (16 maart 2016)

Via het menu "oude baan" kom je op de site van een baan die in enkele jaren tot stand is gekomen. Nu deze baan zo goed als klaar was en in ieder geval electro-technisch helemaal functioneerde zoals de bedoeling was, liep ik toch tegen zaken aan die in in het oorspronkelijke plan heel leuk en logisch leken zoals  twee nivo's, zo veel mogelijk rijmeters op de beschikbare ruimte. Een ingewikkeld railplan zodat het voor een toeschouwer met alle tunnels en schaduwstations niet te zien was dat een trein uiteindelijk toch maar een rondje reed. Ik vind nu dat dit alles alleen maar afleidde van wat een baan werkelijk leuk maakt.
Ondanks het feit dat ik stijgingspercentages zo klein mogelijk had gehouden, moest ik toch uiteindelijk, nadat ik bij wagons verlichting had aangebracht met slepers, rekening houden met de lengte van de treinen. Ook locomotieven die niet in topconditie verkeerde konden hier soms voor problemen zorgen.

Het feit dat er inmiddels 7 locomotieven rondrijden, en ik er vaak maar twee of drie zag omdat de rest in een schaduwstation stond te wachten vond ik het ontwerp uiteindelijk minder leuk. Ontsporen of losraken van wagons gebeurde niet veel, maar als het gebeurde, was het achterin ergens in een tunnel.
Ook het onderhoud bleek ook altijd niet even makkelijk zoals b.v. het reinigen van de rails e.d.

De aandacht ging hoofdzakelijk naar datgene wat op het relatief kleine stations emplacement afspeelde. Vandaar dat ik het besluit genomen heb om de oude baan af te breken en een volledig nieuwe start maak. Op de link "nieuwe baan" zal in het begin vanaf bovenstaande datum nog niet heel veel te vinden zijn. Gaande weg hoop ik alle stappen vast te leggen en nu een baan te bouwen, met alle ervaring die ik eerder heb opgedaan, die volledig aan mijn eigen verwachtingen zal voldoen.
Zie hiervoor het plan

Media galerie :

Zoeken naar :

Web(Winkels):

    conrad.jpg marnan.jpg

Jaarlijkse evenementen:

    eurospoor.png modelspoorbeurs_houten.pngrails.jpg

Rijdend materieel :

  • fleischmann.jpg roco.jpgtrix.jpg

Plastic bouwpakketten :

  • faller.jpg vollmer.pngkibri.png

Landschapsaankleding :

  • heki.jpg viessmann.jpg