Een Reiki cursus volgen tijdens je zwangerschap?

Helende Energieën Delft


Ja dat kan.
Er is geen enkel bezwaar om een Reiki cursus te volgen.
Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam sterk. Vooral als het je eerste zwangerschap is, is alles nieuw.
Je lichaam veranderd haast onkenbaar. Je energie evenwicht komt een beetje onder druk te staan. Je bent sneller vermoeit en labieler (jantje lacht, jantje huilt) dan anders, er kunnen zwangerschapskwalen ontstaan, zoals bv (ochtend) misselijkheid, vaak plassen en maagzuur.

Reiki kan een positieve invloed hebben op je energie evenwicht. Wanneer je energie weer in evenwicht is, kunnen ook je klachten verminderen. Een Reiki (zelf)behandeling geeft ontspanning. Daardoor kunnen er verschillende processen op gang gezet worden, waardoor je lichaam en je geest gezonder en sterker worden. Ze gaan makkelijker reageren op de veranderingen in lichaam en je levensstijl. Je zwangerschap kan daardoor rustiger en natuurlijker verlopen.

Naast dat Reiki ook fijn is voor jezelf, zal ook je "kleintje in wording" van Reiki genieten. Als je je handen op je buikt legt zul je merken dat je kleintje eerder naar je handen toe zal zwemmen en lekker tegen je handen aan zal gaan liggen. Heeft je kleintje er even geen zin in, zwemt het rustig een andere kant op.

Aan het einde van je zwangerschap kan je lichaam een (beetje) gaan protesteren, zeker als je al kinderen hebt heeft je lichaam het best zwaar. Ook dan kan Reiki van pas komen, leg je handen neer op de plekken die protesteren zoals bv je maag, je rug, je onderbuik/liezen.

Tijdens de 1e fase van bevalling kan jij je lichaam ondersteunen met Reiki, als de ontsluitsweeen heftiger worden zal je meestal niet meer aan Reiki denken. Ideaal is het dan als er iemand in je omgeving is die je kan ondersteuning met een paar lekkere warme handen op je onderrug. Na de bevalling kan je Reiki toepassen bij je kleintje als het bv last heeft van buikkrampjes. Ook kan Reiki je ondersteunen bij het ontzwangeren van je lichaam.

De fijnste periode om tijdens je zwangerschap een Reiki cursus te volgen zijn de middelste 3 maanden:
Jij en je lichaam zijn inmiddels gewent aan de zwangerschap en je buik zit je nog niet in de weg.Index


Uitleg
over Reiki
Problemen met Reiki
Namaste
en Reiki
De 3 peilers
van Reiki
De 7 wetten
van Reiki genezing
oordenlijst mbt Reiki

Kinderen behandelen
Reiki en zwangerschap

Hoe kies je een Reiki Master
?
Ervaringen van cursisten Afstammingslijn
Edelstenen

Gouden Driehoek
Literatuur

Nieuwsflits

 

Copyrights © Erika 2002/2015