De boekenkast van

Helende Energieën Delft
Leestips


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 


Sjamanisme:

* Durf te dromen, Alberto Villoldo:
Wij creeren de wereld om ons heen door middel van dromen. Niet iedereen is zich hiervan bewust. Villoldo heeft het in dit boek niet over nachtelijke dromen, maar over het dromen met open ogen. Wij hebben de innerlijke kracht om de wereld om ons heen samen met het universum te co-creeren. Om deze dromen werkelijkheid te doen worden, moeten we bereid zijn ons hart te gebruiken. Als we dit niet doen blijven onze dromen steken op het denkniveau. In Durf te dromen! leert de lezer om vanuit de bron te scheppen. De sjamanen uit de Andes en het Amazonegebied met wie Villoldo heeft gewerkt, weten dat we bij deze scheppingskracht kunnen komen door ons niveau van bewustzijn te verhogen. Maak gebruik van je innerlijke kracht en durf je eigen wereld te dromen Alberto Villoldo, psycholoog en medisch antropoloog, doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar geneespraktijken van de sjamanen van de Amazone en Andes.

* De Hoeders van de Aarde, Alberto Villoldo:
De hoeders van de aarde, de medicijnmannen en –vrouwen van Amerika, beschikken over kennis die ze altijd hebben afgeschermd voor de wereld. Volgens deze kennis bestaat alles op aarde, zoals mensen, walvissen en zelfs sterren, uit licht dat zichzelf laat zien door de kracht van intentie. De hoeders van de aarde gebruikten deze inzichten onder andere om ziekten te helen en emotionele problemen op te lossen. In dit boek worden ze gepresenteerd als de vier inzichten.
Het eerste inzicht leert je hoe je in één keer de trauma's uit het verleden van je af kunt schudden. Het tweede inzicht laat je zien hoe je van je angst en boosheid af kunt komen en in genade kunt leven. In het derde inzicht krijg je te zien hoe je je eigen lot kunt helen. In het vierde inzicht kom je erachter hoe al je ervaringen een projectie zijn van je innerlijke landschap of dromen. Als we ontwaken uit de culturele trance, creëren we vreugde, overvloed en betekenis in ons leven.

* Sami-het pad van de Inca, Prenella:
De verhalen en gedichten in dit boek nemen je mee naar de wereld van Levende Energie en maken je bewust dat je een onderdeel bent van de Kausay Pacha en dat alles en iedereen je familie is. Het is thuiskomen in een wereld waarin overvloed, harmonie en verbondenheid een natuurlijke staat van Zijn is. Deze nalatenschap van de Inca's kun je samenvatten als een relationele energiekunde.

* Luisteren naar dieren, Ted Andrews
Dieren kunnen ons veel leren, bijvoorbeeld hoe je je moet aanpassen ; om te overleven, of hoe te reageren op ziekten. Dieren herinneren ons aan het enorme reservoir van mogelijkheden dat in ons schuilt, maar we kunnen pas van ze leren als we weten hoe we met ze moeten communiceren. Ted Andrews beschrijft in zijn Luisteren naar dieren hoe je met dieren als totems en spirituele wezens moet omgaan, door het bestuderen van hun natuurlijk gedrag. Hij geeft technieken voor het duiden van voortekenen en onthult de verborgen mythische krachten van tientallen zoogdieren, vogels, insecten en reptielen.
- Ontdek welk dier bij je past.
- Benut de verborgen krachten in jezelf, zoals die in je totemdier weerspiegeld zijn.
- Roep de bescherming in van je totemdier.
- Lees de boodschappen en voorteken,; die de natuur je geeft.

Werkboek Luisteren naar dieren:
De oude sjamanen waren behalve mystici en magiërs ook wetenschappers. Ze brachten veel tijd door in de natuur. Ze bestudeerden de dieren en leerden van alles over hen. Zo kon hun kracht vollediger ontwaken en konden ze hun boodschappen nauwkeuriger interpreteren. Ze hielpen anderen de spirituele boodschap of de spirituele rol van het dier te begrijpen. Tegenwoordig kunnen we dat zelf doen. Hoezeer we ons ook in beschaving hebben verpakt, we zijn nog steeds deel van de natuur, en de natuur spreekt voortdurend tot ons. Wat we moeten leren is hoe we dieren op een nieuwe manier kunnen ervaren. Dit werkboek zal je leiden bij deze wonderbaarlijke ervaring.

* Medicijnkaarten, Jamie Sams:
Miljoenen mensen over de gehele wereld hebben de medicijnkaarten van healer-sjamane Jamie Sams en schrijver David Carson gebruikt als bron van inspiratie en hulpmiddel bij het vinden van antwoorden op hun levensvragen. In deze nieuwe editie heeft de auteur acht nieuwe krachtdieren toegevoegd: Blauwe reiger (symbool van zelfbeschouwing), Wasbeer (protectie), Prairiehond (terugtrekking), Wild zwijn (confrontatie), Zalm (innerlijk weten), Alligator (integratie), Jaguar (integriteit) en Zwarte panter (het onbekende omarmen). Het boek bevat nu in totaal 52 beschrijvingen van dieren met evenzoveel, los bijgevoegde, door Angela Werneke fraai getekende kaarten.

* Goden en sjamanen in Noordwest-Europa, Linda Wormhoudt:
Sjamanisme is waarschijnlijk de oudste manier van leven en denken. Meestal wordt het geassocieerd met een prachtige natuurlijke omgeving, met enorme beren en imposante adelaars. Niet met drie-hoog-achter en een duivennest op je balkon. In dit boek laat Linda Wormhoudt zien hoe sjamanisme in ons huidige leven, in onze huidige maatschappij past. Hiervoor is zij allereerst op zoek gegaan naar het sjamanistische verleden van Noordwest-Europa.
Anders dan veel mensen denken hebben wij in Noordwest-Europa wel degelijk een eigen sjamanistische traditie. De meeste kennis van en over onze voorouders ligt verborgen in het landschap, folklore, sprookjes, gewoonten, bijgeloof en ergens diep in onze genen. Linda smeedt de flarden en puzzelstukjes tot een geheel. Zo krijgen we een beeld van de mensen die hier ooit hebben geleefd en welke rol spiritualiteit in hun leven speelde. Welke goden zij vereerden en waarom. Hoe zij in en met de natuur leefden. Vervolgens geeft ze aan hoe wij in het hier en nu rituelen kunnen inzetten. Met de uitgebreide informatie over het verleden en haar rituele suggesties kunnen we zo aan de slag.

* Handboek Sjamnisme, Daan van Kampenhout:
Het Handboek Sjamanisme heeft sinds het verschijnen in 1995 een duidelijke plaats als standaardwerk op zijn terrein weten te verwerven. In de loop der jaren is het aangepast n.a.v. de vele reacties van lezer en de ervaringen bij gebruik.
In het Handboek Sjamanisme worden de basistechnieken van het sjamanisme stap voor stap beschreven; het gebruik van de sjamanistische trance, communicatie met krachtdieren en spirithelpers, de reis naar de andere realiteiten, technieken om meer bewust te dromen en de principes van sjamanistische genezing.
Ook wordt veel aandacht besteed aan uitgebreide technische beschrijvingen voor het zelf maken van ratels, trommels en andere krachtvoorwerpen.

* Sjamaans spiegel Orakel, Roelien de Lange:
Het 'Sjamaans Spiegel Orakel' bestaat uit 33 magische afbeeldingen en een boekwerk, samen opgeborgen in een fraaie, stevige cassette. In het boek wordt de betekenis van de 33 magische afbeeldingen toegelicht, aangevuld met praktische, creatieve oefeningen en een rijkdom aan spiegelende symbolen. De kaarten zijn reproducties van originele textielkunstwerken en krachtschildenkunst van Roelien de Lange. Naast praktische Sjamanistische informatie bevat het orakel bruikbare adviezen over moderne onderwerpen zoals familieconstellaties, stress, ontspanning, latrelaties, emancipatie, persoonlijke groei en bewustzijn. Ook man-vrouw verhoudingen en Jungiaanse psychologie komen aan bod voor diegenen die dieper op het 'Sjamaans Spiegel Orakel' in willen gaan. Spelen met dit orakel geeft inzicht en kracht vanuit de Sjamaanse oerbron. Sjamanisme is de kennis van oerwijsheid die in alle oude volkeren op aarde aanwezig is. Het werken met de orakelkaarten kan een geheime deur openen naar ieders oorspronkelijke kennis. Verder geeft het werkboek waardevolle informatie over dromen en trancereizen. Bij iedere kaart horen zeven structurele stappen met bruikbare raad voor het dagelijkse leven. Het 'Sjamaans Spiegel Orakel' kan uitkomsten voor levensvragen bieden, maar ook plezier en verdieping. Het is een unieke vorm om alleen of met je vrienden verrassende uren te beleven.


Reiki

* Reiki als ambacht, Fons Delnooz & P. Martinot:
Is werken met reiki of helende energie makkelijk? 'Nee!', zeggen de auteurs. Wie met reiki in contact komt, stapt in een onzichtbare wereld. Dit boek licht de sluier op. Het laat zien wat er werkelijk gebeurt als mensen met reiki werken. Deze werkelijkheid blijkt veel complexer te zijn dan vaak wordt gedacht. De lezer leert hoe hij kan waarnemen of de energie stroomt, hoe hij deze energiestroom kan zuiveren en intensiveren, waarom de energie bij de enen mens wel stroomt en bij de andere niet en ook wat hij daaraan in de praktijk kan doen.
Uniek is de wijze waarop de tekst wordt ondersteund met vele krachtige kleurenafbeeldingen. de gebruikte kleuren zijn namelijk gekozen op hun helende, openende en beschermende werking. De lezer krijgt daardoor een veel diepere afstemming op de Tera Mai Reiki symbolen dan wanneer deze in zwart-wit waren afgedrukt.
Reiki als ambacht is een prachtig boek voor iedereen die in reiki is geinteresseerd. Het is zo geschreven dat zowel de beginneling als de ervaren reiki-master veel uit dit boek kan halen. Omdat reiki ook behandeld wordt als het werken met helende energie in brede zin is dit boek ook uitermate geschikt voor helers die op een andere manier met helende energie werken.
Reiki als ambacht dat op allerlei niveaus kan wroden uitgevoerd. dit boek staat voor verkieping. Voor onderzoek. Voor steeds dieper en dieper willen leren wat reiki is en hoe er mee kan worden gewerkt.

* Het Reiki Kompendium , W. Lubeck
Drie auteurs van verschillende Reiki-scholen hebben hun kennis en informatie gebundeld tot een goed doorwrocht samenvattend handboek over Reiki, in eerste instantie bestemd als studieboek voor Reiki-studenten. Het boek is ingedeeld in vijf delen te weten: de geschiedenis van Reiki, de energetische oorsprong, de Reiki-praktijk, Reiki vandaag en morgen en een bijlage waarin opgenomen de uitspraak van Japanse woorden, hoe zich te gedragen in Japan, de gedichten van de Meiji keizer en een CV van de auteurs. Vooral de uitgebreide, duidelijke informatie over alle Reiki-technieken (ook de oorspronkelijke Japanse Usui-benadering) zal veel beoefenaars aanspreken, terwijl het uitdiepen van de geschiedenis inzicht biedt in ontstaan en ontwikkeling van Reiki. Juist omdat er de laatste jaren in de wereldwijde Reiki-gemeenschap veel conflicten zijn ontstaan over 'de enig ware Reiki-stroming', zijn de auteurs van mening dat de samenwerking bevorderd moet worden zodat de diverse invullingen naast elkaar kunnen bestaan onder de paraplu van de alles doordringende levenskracht: Reiki. Een uitstekend gedocumenteerd boek met brede informatie zowel wat betreft theorie als praktijk.

* Het originele Reiki handboek van dr. Mikao Usui, Mikao Usui
Dr. Mikao Usui ontwikkelde het Reikisysteem. Hij gebruikte bij zijn lessen aan Japanse studenten een handboek met de door hem gebruikte handposities voor de behandeling van specifieke lichaamsdelen en gezondheidsklachten. De auteur van dit boek heeft de mondelinge status quo van Reiki doorbroken door e.e.a. nu naar buiten te brengen. Als basis heeft hij het boek van Usui gebruikt en daar de boeddhistische achtergronden van Reiki, de drie pijlers (jammer dat deze in het boek als peilers gespeld worden), de ademhaling en de healing-technieken aan toegevoegd. Aan de hand van een groot aantal gezondheids- en lichamelijke klachten worden alle handposities volgens Usui aangegeven waarbij verwezen wordt naar de fotobijlage van 80 kleurenfoto's achterin het boek. Het in verhouding dunne boek bevat voor alle Reikibeoefenaars een schat aan niet eerder gepubliceerde informatie.

* Het Grote Boek der Reiki Symbolen, W. Lubeck & M. Hosak
De spirituele traditie van symbolen en mantra's van het Usui-systeem der natuurlijke genezing.
De klassieke symbolen van het Usuisysteem van de Natuurlijke Genezing - beter bekend als 'Reiki' - bekleden een sleutelpositie in deze onvergelijkelijke en unieke traditie. Zonder deze symbolen en de bijbehorende mantra's is werken met Reiki niet mogelijk. In dit volumineuze compendium worden deze symbolen en mantra's voor het eerst gedetailleerd beschreven en vaktechnisch juist verklaard.
De spirituele tradities waarin ze zijn ontstaan en ontwikkeld, de kalligrafisch juiste schrijfwijze, de diverse betekenissen en functies op het gebied van helen, genezen en spirituele persoonsontwikkeling worden afzonderlijk toegelicht en door diverse oefeningen verduidelijkt en praktisch toepasbaar gemaakt.
De inwijdingsrituelen, noodzakelijk voor de uitoefening van complexe genezingen met Reiki, zijn gebaseerd op de basissymbolen van het Usuisysteem en laten zich, zoals dit in de traditie van Reiki gebruikelijk is, steeds opnieuw doorgeven.
De jarenlange ervaring van de auteurs met duizenden leerlingen, workshops en individuele Reikisessies, gekoppeld aan hun uitvoerig onderzoek, maken Het Grote Boek der Reiki Symbolen tot een standaardwerk over dit thema. Het verklaart zowel de essentie als de grondslag van Reiki, waardoor iedereen die met Reiki werkt of er in geïnteresseerd is, onmogelijk aan dit standaardwerk voorbij kan gaan.


Engelen

  * Engelenmagie, Neylon
Volgens een oude joodse wijsheid zit op elke grasspriet een engel die hem toefluistert: ‘Groei, groei!’ De Ierse schrijfster Margaret Neylon houdt zich al zo’n tien jaar intensief bezig met engelen. Zij is ervan overtuigd dat speciale gaven of een bepaalde geloofsrichting niet vereist zijn om een engel te ‘hebben’ – geloven dat engelen bestaan is voldoende. Engelen zijn altijd aanwezig, maar ze dwingen ons niet hen te zien. De rituelen, meditaties, oefeningen en visualisaties die Neylon in haar boek beschrijft, zijn nuttige hulpmiddelen om in contact te komen met engelen en hun inspirerende kracht te ondergaan.

* Het engelenboek, Hans Stolp
Engelen hebben de opdracht gekregen om mensen te helpen bij het vervullen van 'het grote plan' dat God voor hen heeft bepaald. In dat grote plan staat beschreven welke levenslessen zij zullen leren en wat zij daartoe moeten doormaken. Engelen zijn daarom altijd in de buurt van mensen en oproepbaar. Uitgelegd wordt hoe eenvoudig het is om contact met ze te leggen. Het ultieme doel van het menselijk bestaan hier is om de Aarde steeds meer te laten lijken op de wereld van licht. Elke keer als mensen iets positiefs doen, wordt de Aarde wat lichter. In het boek wordt verder ingegaan op onzichtbare engelenvriendjes van kinderen, beschermengelen, de engelentrap via welke de verbintenis met God geschiedt en de rol van Christus als allerhoogste geest van liefde en hoofd van de engelen. Het boek begint met een gedicht en eindigt met een gebed voor een engel. Het is op een zeer kindvriendelijke manier geschreven, maar is tevens de moeite waard voor volwassenen. Er is een aantal zwartwittekeningen opgenomen. Vanaf circa 11 jaar.

* Leven met engelen, Hans Stolp
Steeds meer mensen - met name jongeren -hebben ervaringen met Engelen en nemen Engelen waar. Uit al die fascinerende verhalen blijkt, wat Engelen ons kunnen geven: inzicht, troost en bemoediging, en dat ze soms ook daadwerkelijk ingrijpen. Ons bewustzijn opent zich weer voor de werkelijkheid van de Engelen, na een lange tijd van afgeslotenheid. Maar nu de Engelen terug zijn, blijkt dat hun verhouding met ons veranderd is: zij hebben niet alleen óns iets te geven, wij mogen ook hén iets geven. Onze liefde en dankbaarheid is hun 'geestelijk voedsel'. Van oudsher werd ons door ingewijden doorgegeven hoe de Engelenwereld eruit ziet. In dit boek worden negen groepen Engelen beschreven, die alle hun eigen taak hebben in het kosmische bestel. Eens in de 350 jaar is een van de Aartsengelen heel in het bijzonder verantwoordelijk voor de aarde en alle wezens die haar bewonen. Zo wordt onze tijd geïnspireerd door de Aartsengel Michaël. Wanneer we ons bewust worden van die inspiratie kunnen wij zowel onszelf beter begrijpen, evenals de tijd waarin wij leven, met al zijn opvallende veranderingen. Bovendien kunnen we ons dan bewust worden van de heel eigen opdracht waarmee wij naar dit leven in deze tijd gekomen zijn.


* Symbolen van de helende engelen, Auer, I.
De set van Helende Engelen Symbolen bestaat uit 49 kaarten en een 156 pagina's tellend boek waarin helder wordt uitgelegd hoe je met deze kaarten kunt werken en wat de kaarten betekenen. De uitleg van ieder kaart bestaat uit 6 delen: Een affirmatie, basisthema, overige thema's, lokalisatie in het lichaam, diepere achtergrond en een meditatie.

Van de achterflap:
"Ingrid Auer maakt het je mogelijk om op een natuurlijke en onbevangen manier toegang te vinden tot de wereld van de Engelen. Zij doet dit met groot invoelingsvermogen en op een gemakkelijk te begrijpen wijze. Allen die raad en troost nodig hebben, of die lichamelijke klachten hebben, kunnen met deze set de betoverende wereld van de Engelen ontsluiten, en gebruik maken van hun ondersteuning. De Engelensymbolen in dit boek helpen je om blokkades op fysiek en op geestelijk terrein op te lossen, en om de chakra's, water, voedingsmiddelen en nog veel meer te energetiseren. De verschillende manieren van het leggen van de kaarten voorzien in een heel scala van gebruiksmogelijkheden. Zo kun je met behulp van deze krachtige symbolen antwoord krijgen op vragen over zelfkennis, je levensweg, je leerpunten, verleden,heden, toekomst enzovoort. Bovendien kunnen ze ook dienen als kaart voor de dag, als beschermende cirkel, voor genezing op afstand, en voor meditatie.
De kaarten kunnen zowel door leken als door therapeuten gebruikt worden."

De Helende Engelen Kaarten zijn op vele manieren te gebruiken. Je kunt een Helende Engel Kaart bijvoorbeeld gebruiken om water mee op te laden, zodat het de helende trilling krijgt die je nu nodig hebt, of je je kunt een getrokken kaart gebruiken bij chakra/aurahealings of in combinatie met Reikibehandelingen. Ook de meditaties zijn heel zinvol om meer inzicht te krijgen in en voor jezelf.


Divers

* Keys of the Arcturians, Janosh
Het gehele universum is gevormd volgens vaste, geometrische verhoudingen; van de groepering van sterren en blaadjes aan de bomen tot architectonische bouwwerken en het menselijk lichaam. Aangezien ook onze cellen geometrisch gestructureerd zijn, heeft het focussen op geometrische vormen een diepgaand effect. Want, zoals de Griekse filosoof Plato stelde: “geometrie zal de ziel naar de waarheid leiden.” Voor wie wil: een persoonlijke boodschap, hulp bij een speciaal vraagstuk, of een meditatie om de dag mee te beginnen.

* Affirmatie set "Keys of the Arcturians":
Het mysterie van graancirkels boeit al jaren duizenden mensen. Nog steeds verschijnen jaarlijks, vooral in Engeland, meer dan honderd nieuwe graancirkels. Zo bevat elke graancirkel een andere code die invloed heeft op een specifiek deel van ons onderbewustzijn. Het is niet voor niets dat elk hologram een eigen titel draagt, zoals Openheid, Integratie en Tijdverschuiving.
Veelzijdige, posititieve Affirmaties met de Arcturiaanse energiekaarten, een unieke set met veel informatie en wijsheden die reeds in ons onderbewustzijn opgeslagen zijn. 28 verschillende, kleurrijke en krachtige affirmatiekaarten met op de achterzijde voor elk hologram een eigen zilvercode. Een boekwerkje (70 pagina's) met gebruiksaanwijzing en uitgebreide uitleg per codering.

* Tools of the Arcturians:
Tools of the Arcturians - 'The Programme' is een uitbreidingsset op de eerste affirmatiebox. Maar kan ook op zichzelf gebruikt worden. Met dertien nieuwe affirmatiekaarten met energetische zilvercode, 28 themakaarten en speelbord gaan we dieper naar ons basisprogramma en onderbewustzijn om antwoorden te vinden op de o.a. de vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Waar kom ik vandaan? Waar sta ik nu? en Waar wil ik naartoe?

* DE SIRIUS-CONNECTIE, Murry Hope
Onthullende feiten over het oude Egypte
Aan dit boek zijn decennia van onderzoek voorafgegaan. Murry Hope's werk kenmerkt zich door eruditie, grondigheid en diepgang. Ze behandelt in haar boek de geestelijke ontwikkeling in het oude Egypte: de achtergrond en functie van de piramiden, de sfinx, de verschillende goden en Het Egyptische Dodenboek. Volgens de oude Egyptenaren lag het lot van onze planeet in handen van de ster Sirius. Hope onderzoekt de invloeden van Sirius bij het ontstaan van de hoogstaande Egyptische cultuur. Aan de hand van onthullend bewijsmateriaal weet ze de hypothese van de Sirius connectie op overtuigende wijze te onderbouwen. De schrijfster gaat ook in op de magie, 'de hoge magie', onder de invloed van Sirius en de toepassing daarvan in het oude Egypte. De auteur benadrukt dat de magie die in het oude Egypte werd toegepast, nog steeds werkt, voor iedereen die de discipline kan opbrengen en de aanleg heeft om zich met de energieën 'van toen', die in de Egyptische goden/ godinnen manifesteren, te verbinden. Zo ontslaat een fascinerend beeld van de oude Egyptische cultuur en de enorme kennis en wijsheid ervan. Door hieruit te putten kan de mens van deze tijd tot begrip, inzicht en verlichting komen en een bijdrage leveren aan een vreedzame toekomst.
Murry Hope is tevens de schrijfster van het boek “The Way of Cartouche”, waarbij 25 kaarten horen.

* Tao van Poeh, Benjamin Hoff
Het beertje Winnie-de-Poeh is de wereldberoemde creatie van A.A. Milne. Hetzelfde beertje duikt plotseling op in dit boek over taoïsme van de hand van de Amerikaanse schrijver. De leer van Tao ('de Weg') werd 2500 jaar geleden in China ontwikkeld door wijsgeren als Lao Tse en Tsjwang Tse. Nadruk ligt op eenvoud en harmonie, sereniteit en levensaanvaarding. Centraal begrip is Woe Wei, daadloosheid, of beter gezegd: moeiteloze inspanning. Hoff gebruikt het beertje Winnie-de-Poeh om deze principes te illustreren: Poeh, de Beer met maar een klein beetje verstand, is de tao-meester bij uitstek. En passant relativeert Hoff onze jachtige, westerse levensstijl. Een speelse introductie in een speelse levensfilosofie. Ruim gedrukte tekst in grote letter. De oorspronkelijke illustraties van E.H. Shepard zijn overgenomen uit de boeken over Winnie-de-Poeh.

Veel plezier met lezen!

web stats analysis