|  klasgenoten  |  leerlingen  foto's  foto's meester richardus  |  reacties  |  e-mail  |
 

Schoolreis 1964 (Ed van Leeuwen)


Over mijzelf
Mijn naam is Ed van Leeuwen, eind 1951 in Delft geboren en ik heb er tot mijn 25e gewoond. Tegenwoordig woon ik na tussenstops in Maassluis, Katwijk aan Zee en Oegstgeest in Julianadorp in de kop van Noord Holland. Ik kom wel regelmatig in Delft omdat er nog veel familie woont.

Klasgenoten gezocht

Ik zoek klasgenoten die tussen 1958 en 1964 samen met mij op de Carel Fabritiusschool op de Kloosterkade in Delft hebben gezeten.

Toen ik in 2002 met de klasgenotensite begon was het de bedoeling alle namen van leerlingen op de foto hieronder compleet te krijgen. Dat is inmiddels met hulp van klasgenoten die gereageerd hebben gelukt.

Nu hoop ik dat klasgenoten waar behalve de naam niets van bekend is de weg naar deze pagina vinden en een reactie achterlaten.
Foto's en verhalen uit de tijd dat we op de Carel Fabritiusschool zaten zijn natuurlijk ook welkom.

Erg leuk is dat in 2013 meester Richardus, die in de 6e klas mijn onderwijzer was, reageerde, hij heeft mij foto's gestuurd die hij tussen 1953 en 1978 op de Carel Fabritiusschool heeft gemaakt, de foto's zijn via de link  'foto's meester richardus' bovenaan deze pagina te bekijken.


Door met de muis over de gezichten op de foto te bewegen kan je de namen van de klasgenoten zien.


Richard van den Berg Carel Burgerhout Jan Wiepking Koos v/d Werf Tom van Dijk Aad van den Berg Dick Kiesenberg Johan Verbeek Johan Noordam Ed van Leeuwen Andre van Vuuren Jan van Kralingen Fred Combrink Tineke de Winter Tineke Hof Greetje Rijgersberg Jeanette Houtepen Coby Bek Greetje Kuijpers Dia Bodde Bea Plomp Tineke Sommeling Sonja Huisman Marianne Mol Joke Kraus Marijke Brehm Thea Spruit Edith Vasbinder Betty van Zwieten Juf v/d Star (?) Jose van Jaarsvelt Anneke Smit Kees de Jonge Jan Elzenaar Kees Kiesenberg Aad Lucas Jan van Zwieten (?) Ton Hof Henry van den Bosch Robert Kip Aad van de Pas  
 
 
De vetgedrukte namen hiernaast zijn van klasgenoten die zelf gereageerd hebben of waarvan via anderen meer bekend is dan alleen de naam. Door op de naam te klikken kom je op de Leerlingenpagina waar deze informatie te vinden is
 
Bovenste rij  (vlnr)

Richard van den Berg
Carel Burgerhout
Jan Wiepking
Koos v/d Werf
Tom van Dijk
Aad van den Berg
Dick Kiesenberg
Johan Verbeek
Johan Noordam
Ed van Leeuwen
Andre van Vuuren
Jan van Kralingen
Fred Combrink

Tweede rij

Tineke de Winter
Tineke Hof
Greetje Rijgersberg
Jeanette Houtepen
Coby Bek
Greetje Kuijpers
Dia Bodde
Bea Plomp
Tineke Sommeling
Sonja Huisman
Derde rij

Marianne Mol
Joke Kraus
Marijke Brehm
Thea Spruit
Edith Vasbinder
Betty van Zwieten
Juf v/d Star (?)
Jose van Jaarsvelt
Anneke Smit
Onderste rij

Kees de Jonge
Jan Elzenaar
Kees Kiezenberg
Aad Lucas
Jan van Zwieten?
Ton Hof
Henry van den Bosch
Robert Kip
Aad van de Pas

Niet op deze foto

Tineke van Baarle
Annelies van Tol
Loes Houtepen

Willy Zoutendijk
Jan Timman
Ineke Sagel
Hilda van Etten
Stefan Horstmanshof
Bert Eduard
Bouke Wijnmalen
Wim Broekhuizen
Anke Heederik
Robbie Kohne
Sylvia Mulder
Johnny Kraan
Dick Boekee
Nelleke Kunz
Verhaal Ton van Velzen
Hieronder het verhaal dat ik van Ton van Velzen (zat een klas hoger) ontving over zijn tijd op de Carel Fabritiusschool.

Ton van Velzen


Interview Jan Timman
In 1995 werkte Jan Timman mee aan het VPRO radioprogramma 'de Avonden' hierin kwam de Carel Fabritiusschool en de Wippolder ter sprake, dat stukje uit het interview kan je hieronder beluisteren.

Jan Timman

Onderwijzers
van Dreumel / Dreumel ?
Geelen (schoolhoofd)
de Keizer (schoolhoofd)
Leenheer
Richardus
Twigt (godsdienst
Anijs / A. Nijs ? (gym)
Läkamp
Onderwijzeressen
Bes
Drenth (godsdienst)
Duivendak
Hazewinkel
Hoornstra
't Mannetje
van der Mark
Renssen
Schaafsma
van der Wiel
v/d Star

Wetenswaardigheden
In 1961 werd de Keurenaerschool bij de Carel Fabritiusschool gevoegd waardoor de school het dubbele aantal leerlingen kreeg. Vanaf toen waren er voor elk leerjaar twee klassen.
Bij de start van een nieuw schooljaar werd veel met leerlingen geschoven want de samenstelling van de klassen veranderde vaak. (Ed van Leeuwen)
  
J
uf Renssen is in 1989 samen met haar man bij een vliegtuigongeluk in de Verenigde Staten om het leven gekomen. (Annelies van Tol)