Cursussen en Workshops
Tel.: 06 53 45 41 96   of   b.g.g. 0297-28 29 38         E-mail: seniorwebdrv@gmail.com Made by ChrisPrint
3. Google Foto’s (opvolger van Picasa) De cursus Fotobewerken is gebaseerd op het gratis programma Google Foto’s. Dit is in de plaats gekomen van Google Picasa. De cursus omvat 4 lessen van 2 uur. We leren u wat u met uw computer allemaal kunt doen met uw vakantie- en familiefoto´s. Hoe ze netjes en ordelijk te bewaren. Maar ook hoe u ze kunt bewerken en mooier maken. Tevens vertellen we hoe u foto’s en video-opnamen van uw camera kunt afhalen (importeren), ze kunt opslaan en van naam voorzien. Met foto’s bewerken leren we u o.a. uitsnedes van een foto te maken, de horizon recht te zetten, kleuren verbeteren / aanpassen verscherpen, teksten in of bij een foto zetten etc. Let   op   !!   :   Voorwaarde om deze cursus met succes te kunnen volgen is wel dat u Windows (maar zeker het werken met de Verkenner) goed beheerst. Termen als: een programma openen en sluiten, mappen maken en van naam voorzien, het verschil tussen opslaan en opslaan als…., C-schijf, D-Schijf etc. mogen voor u geen geheimen meer bevatten. 4. Fotoboek maken met Albelli Deze workshop omvat 3 lessen van 2 uur. We vertellen u hoe het fotoboekprogramma van Albelli gedownload moet worden en hoe foto’s overgezet kunnen worden van uw camera naar de computer. Daarna vertellen we u uitgebreid hoe het fotoboek te vullen en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Let   op   !!   :   Maar net als bij de cursus Google Foto’s geldt hier ook dat u Windows en de Verkenner goed moet beheersen. (Zie ook hier boven). 5. Veilig Internetten Een computer die verbinding heeft met internet is vatbaar voor virussen en andere malware. Daar wapent u zich natuurlijk tegen met een antivirusprogramma . Maar daarmee is de kous zeker niet af. Het antivirusprogramma is eigenlijk het eindstation waarop de narigheid onderschept wordt. Beter is het kwaadaardige software niet binnen te laten komen op de computer. Hoe u dat het beste kunt doen leren wij u op deze cursus. Aarzel niet en geef u op. Het kan bij u angst en onzekerheid bij het gebruik van internet wegnemen. N.B. Indien u iets mist in ons cursusoverzicht laat ons dat weten. Bij voldoende belangstelling kunnen we voor een ander onderwerp altijd iets organiseren van een workshop of cursus. Uiteraard kunt u tijdens onze Inloopmiddagen (maandag en woensdag vanaf 14.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek Mijdrecht) allerlei vragen stellen aan onze vrijwilligers. Vragen over uw smartphone, tablet, laptop, desktop, Skype, Facebook, Whatsapp e.d. beantwoorden wij graag.
Voorjaar 1999 zijn we begonnen met “Senioren aan de knoppen”. Nu zijn we negentien jaar verder en hebben ruw geschat zo’n 5000 senioren gezien om hen te helpen met de vele vragen en problemen die de wereld van de Informatie Technologie op iedereen heeft afgevuurd. Ook in 2018 gaan we verder met onze cursussen, workshops en inloopspreekuren. Hieronder de details en op bovenstaande tabbladen: lesrooster, prijslijst en bij contacten de leslokaties .
SeniorWeb De Ronde Venen gaat 21e levensjaar in
Cursussen & Workshops in 2019 1. Windows 10 - Internet & Email Als u nog niet eerder met een computer hebt gewerkt raden wij u aan eerst bij de Bibliotheek Mijdrecht de gratis training genaamd “Klik en Tik” te volgen. Dit is een uitstekende voorbereiding op het leren werken met Windows 10. Klik HIER voor meer informatie. Uw typevaardigheid wordt hier ook geoefend. Want dat is een voorwaarde om met een computer aan de slag te gaan. Daarna kunt u met een gerust hart onze cursus Windows 10 volgen. Deze bestaat uit 8 lessen van twee uur. U leert dan alles over de meest gebruikte Windows programma’s, die we Apps noemen. Aan bod komen bijvoorbeeld de Apps: Edge: Een app waarmee u op internet informatie kunt zoeken. (Vroeger heette dat programma Internet Explorer.) U leert van ons het bekende “surfen” over internet. Mail: Dit is een app waarmee u kunt e-mailen. We leren u niet alleen hoe u berichten kunt verzenden en ontvangen, maar ook hoe u deze app naar uw eigen inzicht kunnen inrichten en bijlagen (bijv. foto’s) kunt versturen. Nieuws: Bij deze app kunt u actuele informatie krijgen over het wel en wee van de wereld om ons heen. Weer: Bij deze app informatie over het weer. Niet alleen in Nederland, maar ook in onze eigen omgeving. Op uw computer heeft u natuurlijk ook documenten staan en muziek, foto’s en filmpjes. Dit moet natuurlijk netjes geordend worden om het makkelijk en snel terug te kunnen vinden. Hiervoor gebruiken we de Verkenner App: We leren u mappen te maken, van naam te voorzien en orde te brengen in al uw gegevens op uw computer. Als uw pc opeens crasht (kapot gaat) is het van belang dat u al uw belangrijke gegevens ook op een andere plaatst hebt opgeslagen. Anders bent u alles in een klap kwijt. Daarom leren we u ook een back-up te maken op bijvoorbeeld een USB stick of externe harde schijf. Ook het werken in “the Cloud” komt aan bod. 2. Mappen & Bestanden ) Deze cursus van 4 lessen van 2 uur is eigenlijk een soort verkorte Windows 10 cursus, met het accent op het gestructureerd leren werken met de Windows Verkenner. U leert orde te brengen in uw verzameling documenten, uw vele foto’s, filmpjes en muziek. Natuurlijk komt het maken van een back-up aan de orde, om bij een crash niet alles in een keer kwijt te raken. Het begrip “the Cloud” komt natuurlijk aan de orde. Maar we nemen ook weer met u door wat internet u allemaal te bieden heeft en hoe de internet- brower(s) naar uw smaak in te richten. Kortom deze korte cursus kan dienen als een “opfrisbeurt” voor uw wat weggezakte kennis van Windows.
* Disclaimer: Het succes van het volgen van een workshop of cursus is niet alleen afhankelijk van uw eigen inzet, kennis en ervaring, maar ook die van de    overige cursisten. De docent doet zijn uiterste best u het maximale bij te brengen. Onze computers werken met Windows 10 .