Tel.: 06 53 45 41 96  of  b.g.g. 0297-28 29 38     E-mail: seniorwebdrv@gmail.com Made by ChrisPrint
Home

Computer - Tablet -

Smartphone Spreekuur

U kunt elke maandag- en woensdagmiddag met allerlei vragen over uw computer, tablet en smartphone naar ons toe komen tussen 14.00 en 15.00 uur. Wie binnen dit uur komt wordt altijd geholpen tot uiterlijk 16.00 uur.

Letters te klein?

Druk op de Control toets ( Ctrl ) en draai tegelijkertijd aan uw muiswieltje . U zult zien dat u nu zelf kunt bepalen hoe groot de letters moeten zijn om comfortabel te kunnen lezen.
TABLETCAFÉ MIJDRECHT Elke laatste maandag van de maand in de Bibliotheek-Mijdrecht. Vanaf MAANDAG 30 september a.s. bent u weer welkom. U leert het bij SeniorWeb De Ronde Venen !
In augustus continueren we een nieuwe service in ABCOUDE, mede ondersteund door SeniorWeb De Ronde Venen: Digitale hulp”. Er wordt weer een curus gegeven voor de wat meer gevorderden , die Windows 10 onder knie willen krijgen en we gaan op dinsdagmiddag verder met een algemeen digitaal vragenuurtje voor pc, laptop, smartphone en tablet. De start hiervoor is op 6 augustus. Voor meer info klik HIER.
Digitale Hulp in Acoude !
Wilt u liever hulp aan huis hebben? Dat kan! Kijk hiervoor op onze pagina “PC Hulp”.
N I E U W !!

Wat heeft SeniorWeb u

allemaal te bieden?

Bekijk dan eens deze VIDEO
Leren aan Huis
Klik HIER
Vanaf 6 aug. in ABCOUDE Digitale Hulp in de bibliotheek Voor INFO klik HIER
Cursussen en Workshops
Tel.: 06 53 45 41 96  of  b.g.g. 0297-28 29 38     E-mail: seniorwebdrv@gmail.com Made by ChrisPrint
3. Google Foto’s (opvolger van Picasa) De cursus Fotobewerken is gebaseerd op het gratis programma Google Foto’s. Dit is in de plaats gekomen van Google Picasa. De cursus omvat 4 lessen van 2 uur. We leren u wat u met uw computer allemaal kunt doen met uw vakantie- en familiefoto´s. Hoe ze netjes en ordelijk te bewaren. Maar ook hoe u ze kunt bewerken en mooier maken. Tevens vertellen we hoe u foto’s en video-opnamen van uw camera kunt afhalen (importeren), ze kunt opslaan en van naam voorzien. Met foto’s bewerken leren we u o.a. uitsnedes van een foto te maken, de horizon recht te zetten, kleuren verbeteren / aanpassen verscherpen, teksten in of bij een foto zetten etc. Let   op   !!   :   Voorwaarde om deze cursus met succes te kunnen volgen is wel dat u Windows (maar zeker het werken met de Verkenner) goed beheerst. Termen als: een programma openen en sluiten, mappen maken en van naam voorzien, het verschil tussen opslaan en opslaan als…., C-schijf, D-Schijf etc. mogen voor u geen geheimen meer bevatten. 4. Fotoboek maken met Albelli Deze workshop omvat 3 lessen van 2 uur. We vertellen u hoe het fotoboekprogramma van Albelli gedownload moet worden en hoe foto’s overgezet kunnen worden van uw camera naar de computer. Daarna vertellen we u uitgebreid hoe het fotoboek te vullen en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Let   op   !!   :   Maar net als bij de cursus Google Foto’s geldt hier ook dat u Windows en de Verkenner goed moet beheersen. (Zie ook hier boven). 5. Veilig Internetten Een computer die verbinding heeft met internet is vatbaar voor virussen en andere malware. Daar wapent u zich natuurlijk tegen met een antivirusprogramma . Maar daarmee is de kous zeker niet af. Het antivirusprogramma is eigenlijk het eindstation waarop de narigheid onderschept wordt. Beter is het kwaadaardige software niet binnen te laten komen op de computer. Hoe u dat het beste kunt doen leren wij u op deze cursus. Aarzel niet en geef u op. Het kan bij u angst en onzekerheid bij het gebruik van internet wegnemen. N.B. Indien u iets mist in ons cursusoverzicht laat ons dat weten. Bij voldoende belangstelling kunnen we voor een ander onderwerp altijd iets organiseren van een workshop of cursus. Uiteraard kunt u tijdens onze Inloopmiddagen (maandag en woensdag vanaf 14.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek Mijdrecht) allerlei vragen stellen aan onze vrijwilligers. Vragen over uw smartphone, tablet, laptop, desktop, Skype, Facebook, Whatsapp e.d. beantwoorden wij graag.
Voorjaar 1999 zijn we begonnen met “Senioren aan de knoppen”. Nu zijn we negentien jaar verder en hebben ruw geschat zo’n 5000 senioren gezien om hen te helpen met de vele vragen en problemen die de wereld van de Informatie Technologie op iedereen heeft afgevuurd. Ook in 2018 gaan we verder met onze cursussen, workshops en inloopspreekuren. Hieronder de details en op bovenstaande tabbladen: lesrooster, prijslijst en bij contacten de leslokaties .
SeniorWeb De Ronde Venen gaat 21e levensjaar in
Cursussen & Workshops in 2019 1. Windows 10 - Internet & Email Als u nog niet eerder met een computer hebt gewerkt raden wij u aan eerst bij de Bibliotheek Mijdrecht de gratis training genaamd “Klik en Tik” te volgen. Dit is een uitstekende voorbereiding op het leren werken met Windows 10. Klik HIER voor meer informatie. Uw typevaardigheid wordt hier ook geoefend. Want dat is een voorwaarde om met een computer aan de slag te gaan. Daarna kunt u met een gerust hart onze cursus Windows 10 volgen. Deze bestaat uit 8 lessen van twee uur. U leert dan alles over de meest gebruikte Windows programma’s, die we Apps noemen. Aan bod komen bijvoorbeeld de Apps: Edge: Een app waarmee u op internet informatie kunt zoeken. (Vroeger heette dat programma Internet Explorer.) U leert van ons het bekende “surfen” over internet. Mail: Dit is een app waarmee u kunt e-mailen. We leren u niet alleen hoe u berichten kunt verzenden en ontvangen, maar ook hoe u deze app naar uw eigen inzicht kunnen inrichten en bijlagen (bijv. foto’s) kunt versturen. Nieuws: Bij deze app kunt u actuele informatie krijgen over het wel en wee van de wereld om ons heen. Weer: Bij deze app informatie over het weer. Niet alleen in Nederland, maar ook in onze eigen omgeving. Op uw computer heeft u natuurlijk ook documenten staan en muziek, foto’s en filmpjes. Dit moet natuurlijk netjes geordend worden om het makkelijk en snel terug te kunnen vinden. Hiervoor gebruiken we de Verkenner App: We leren u mappen te maken, van naam te voorzien en orde te brengen in al uw gegevens op uw computer. Als uw pc opeens crasht (kapot gaat) is het van belang dat u al uw belangrijke gegevens ook op een andere plaatst hebt opgeslagen. Anders bent u alles in een klap kwijt. Daarom leren we u ook een back-up te maken op bijvoorbeeld een USB stick of externe harde schijf. Ook het werken in “the Cloud” komt aan bod. 2. Mappen & Bestanden ) Deze cursus van 4 lessen van 2 uur is eigenlijk een soort verkorte Windows 10 cursus, met het accent op het gestructureerd leren werken met de Windows Verkenner. U leert orde te brengen in uw verzameling documenten, uw vele foto’s, filmpjes en muziek. Natuurlijk komt het maken van een back-up aan de orde, om bij een crash niet alles in een keer kwijt te raken. Het begrip “the Cloud” komt natuurlijk aan de orde. Maar we nemen ook weer met u door wat internet u allemaal te bieden heeft en hoe de internet- brower(s) naar uw smaak in te richten. Kortom deze korte cursus kan dienen als een “opfrisbeurt” voor uw wat weggezakte kennis van Windows.
* Disclaimer: Het succes van het volgen van een workshop of cursus is niet alleen afhankelijk van uw eigen inzet, kennis en ervaring, maar ook die van de  overige cursisten. De docent doet zijn uiterste best u het maximale bij te brengen. Onze computers werken met Windows 10 .
Lesrooster Cursussen en Workshops
Tel.: 06 53 45 41 96  of  b.g.g. 0297-28 29 38     E-mail: seniorwebdrv@gmail.com Made by ChrisPrint
Hieronder ons cursus- en workshopaanbod, met daarachter de data van de cursussen. Belangrijk hierbij te vermelden: Ons maximale aantal deelnemers is 7 en bij minder dan 5 deelnemers zijn wij helaas genoodzaakt de cursus te annuleren. De lestijden in Mijdrecht zijn altijd van 10.00 - 12.00 uur. In Wilnis (Pieter Joostenlaan 28) zijn de lestijden van 9.30 - 11.30 uur in de ochtend en van 19.30 - 21.30 uur in de avond. Inschrijving voor WILNIS: Telefoon: 0297 - 283 908 E-mail: info@stichtingparaplu.nl

Cursussen & Workshops

MIJDRECHT

1. Basiscursus Windows 10 • Kosten: Totaal (incl. naslagwerk) € 100,- • Tijdsduur: 8 maal 2 uur (10.00 - 12.00 uur) • Cursusdata: 25 sept., 2 okt., 9 okt., 16 okt., 23 okt., 30 okt., 6 nov . en 13 nov. 2. Basiscursus Windows 10 • Kosten: Totaal (incl. naslagwerk) € 100,- • Tijdsduur: 8 maal 2 uur (10.00 - 12.00 uur) • Cursusdata: 7 okt., 14 okt., 21 okt., 28 okt., 4 nov., 11 nov., 18 nov. en 25 nov. 3. Google Foto’s • Kosten: Totaal (incl. naslagwerk) € 60,- • Tijdsduur: 4 maal 2 uur (10.00 - 12.00 uur) • Cursusdata: Nog niet gepland 4. Mappen & Bestanden (Bestandsbeh.) • Kosten: Totaal € 40,-- • Tijdsduur: 4 maal 2 uur (10.00 - 12.00 uur) • Cursusdata: 27 sept., 4 okt.,11 okt. en 18 okt. 5. Mappen en Bestanden (Bestandsbeh.) • Kosten: Totaal € 40,-- • Tijdsduur: 4 maal 2 uur (10.00 - 12.00 uur) • Cursusdata: 15 nov., 22 nov., 29 nov. en 6 dec. 6. Veilig Internetten • Kosten: Totaal € 25,-- • Tijdsduur: 2 maal 2 uur (10.00 - 12.00 uur) • Cursusdata: 2 dec. en 9 dec.

Cursussen & Workshops

WILNIS

1. Back-up maken in Windows 10 Kosten: Totaal € 40,-- Tijdsduur: 4 maal 2 uur (19.30 - 21.30 uur) Cursusdata: 13 sept., 20 sept., 27 sept. en 4 okt. 2. Back-up maken in Windows 10 Kosten: Totaal € 40,-- Tijdsduur: 4 maal 2 uur (19.30 - 21.30 uur) Cursusdata: 15 nov., 22 nov., 29 nov. en 6 dec. 3. Back-up maken in Windows 10 Kosten: Totaal € 40,-- Tijdsduur: 4 maal 2 uur (19.30 - 21.30 uur) Cursusdata: In 2020 - 31 jan., 7 feb., 14 feb. en 21 feb. NB 1. Er zijn laptop's aanwezig, maar neem bij voorkeur je eigen laptop mee. NB 2. Om je foto’s te backuppen gebruik je natuurlijk Google foto’s vanwege de synchronisatie van al je apparaten. Maar is het wel zo verstandig om dan meteen je documenten te backuppen naar Google Drive, zoals Google dat er nu heeft ingebouwd? NB 3. In Windows 10 kun je backup’s maken met Bestandsgeschiedenis op een externe harde schijf. Waarom dit beter is leer je op deze cursus.

Cursussen & Workshops

ABCOUDE

1. Basiscursus Windows 10 Kosten: Totaal (incl. naslagwerk) € 100,-- Tijdsduur: 8 maal 2 uur (10.00 - 12.00 uur) Cursusdata: 8 okt., 15 okt., 22 okt., 29 okt., 5 nov., 12 nov., 19 nov. en 26 nov.
Prijslijst
Hieronder een overzicht van de prijzen van Cursussen, Workshops en Boeken
Tel.: 06 53 45 41 96  of  b.g.g. 0297-28 29 38     E-mail: seniorwebdrv@gmail.com Made by ChrisPrint
* Windows 10 Internet & Email ( 8 x 2 uur )  lesboek “Windows 10 voor Senioren” van   Studio Visual Steps * Mappen & Bestanden (Bestandsbeheer) ( 4 x 2 u.)	            	 	   	  * Cursus "Google Foto’s"  ( 4 x 2 uur )   lesboek van Hannie van Osnabrugge   uit de serie "Wegwijs"  *  Workshop Albelli  ( 3 x 2 uur )   lesboek                             * Workshop Veilig Internetten ( 2 x 2 uur )  Praktische les. Eigen laptop menemen.  €  80,-- €  20,--  €  40,-- €  40,-- €  20,--  €  35,-- €  10,-- €  25,--
PC-Hulp

COMPUTERHULP INLOOPTIJDEN

Welke hulp wordt niet verleend ?

* Het oplossen van problemen in applicaties waarvoor geen originele (herstel)programma’s bij de machine aanwezig zijn. Wij kunnen geen verantwoording nemen voor het installeren van illegale software . * Het oplossen van problemen in machines die door uzelf of door een ander niet deskundig persoon zijn samengesteld. * Problemen in machines die nog onder de garantie vallen of o.i. veroorzaakt worden door de handelwijze van de leverancier. Wij verwijzen dan altijd terug naar de leverancier. Wat als wij u niet kunnen helpen? Als het probleem zo complex is dat wij u niet kunnen helpen, wordt u doorverwezen naar een gespecialiseerd bedrijf.
U kunt elke maandag- en woensdagmiddag in de Bibliotheek Mijdrecht met allerlei vragen over uw computer, tablet en smartphone naar ons toe komen tussen 14.00 en 15.00 uur. Wie binnen dit uur komt wordt altijd geholpen tot uiterlijk 16.00 uur. U kunt daar terecht met uw vragen en problemen over de computer en gebruik maken van de daar opgestelde apparatuur. Iedereen is welkom ! Daarnaast verlenen wij hulp ter plekke voor leden van SeniorWeb. Het gaat dan om het verwijderen van virussen, het installeren van een antivirus programma, de machine schoonmaken e.d.. Ook installeren wij voor u uw originele (dus géén illegale) software opnieuw en lossen eventueel andere narigheden op. Ook met uw tablet en smartphone helpen we u graag. Wat we wel en niet (mogen) doen leest u hieronder. U moet dan wel met de kast of laptop onder de arm naar ons leercentrum komen. En vergeet niet alle destijds meegeleverde CD-tjes, diskettes, instructieboekjes en rekeningen mee te nemen. Deze zijn nodig mocht er besloten worden tot het opnieuw installeren van verdwenen en beschadigde programma’s.

PC hulp van het landelijk SeniorWeb

Leren aan Huis Hebt u vragen over het gebruik van uw computer, tablet of smartphone? En wilt u graag thuis uitleg van een van onze vrijwilligers? Dan kunt u de ledendienst Leren aan Huis aanvragen. Een SeniorWeb- vrijwilliger komt bij u thuis om u uitleg op maat te geven; per keer ongeveer een uur. Meestal zijn er 3 à 4 afspraken nodig. We bespreken vooraf met u wat u wilt leren en hoeveel tijd we daar voor nodig hebben. Wilt u hulp bij problemen met uw apparaten? Kijk dan bij PCHulp. We hebben vast een passende vorm van hulp voor u. Kijk ook eens op de website van SeniorWeb. Kosten Leren aan Huis Omdat er een vrijwilliger bij u thuis komt, betaalt u een onkostenvergoeding van 4,50 per uur. Hier komen eventueel reiskosten bij à 0,19 per kilometer (auto) en aantoonbare tol- of parkeerkosten, of de kosten van het openbaar vervoer (tweede klasse). U rekent de onkosten in principe per keer af met de vrijwilliger. Leren aan Huis aanvragen Om Leren aan Huis aan te vragen moet u eerst inloggen op de website van www.seniorweb.nl. (Klik Hier) Zodra u ingelogd bent, kunt u het aanvraagformulier invullen. Kies in het formulier het onderwerp waarover u meer wilt weten of waarover u vragen hebt. Klik vervolgens op de knop Versturen om de aanvraag af te ronden. Eén van onze vrijwilligers neemt zo snel mogelijk telefonisch contact met u op om uw aanvraag door te spreken en een afspraak te maken.
Tel.: 06 53 45 41 96  of  b.g.g. 0297-28 29 38     E-mail: seniorwebdrv@gmail.com Made by ChrisPrint
Nieuws
Tel.: 06 53 45 41 96  of  b.g.g. 0297-28 29 38     E-mail: seniorwebdrv@gmail.com Made by ChrisPrint
SeniorWeb De Ronde Venen op de televisie bij RTV De Ronde Venen. Klik HIER
Nieuws van SeniorWeb De Ronde Venen
U leert het bij SeniorWeb De Ronde Venen !
* De kosten verbonden aan de Windows 10 cursus zijn: € 100,-- (incl. cursusboek/naslagwerk)
*
Cursus Windows 10 start dinsdag 8 oktober van 10.00 -12.00 uur. Kosten voor de cursus bedragen 100,-- (inclusief cursusboek/ naslagwerk. Er zijn 8 lessen: 8, 15, 22 en 29 oktober, en 5, 12,19 en 26 november. Digitaal Vragenuurtje is elke dindagmiddag van 14.00 - 15.00 uur. Deze start weer op 6 augustus a.s..
Handige Links
Hiernaast enkele belangrijke links naar organisaties die SeniorWeb "De Ronde Venen" een warm hart toedragen (1), ondersteunen ( 2) en publiciteitsruimte geven (3 en 8) . Tympaan-De Baat is de welzijnsorganisatie voor De Ronde Venen. De inzet van meer dan 400 vrijwilligers wordt hier gecoördineerd door professionals. Tympaan-De Baat is op 1 januari 2013 ontstaan uit een fusie tussen De Baat (werkzaam in het oude gebied De Ronde Venen) en een deel van Tympaan (werkzaam in Abcoude en Loenen). Tympaan-De Baat is ook het aanspreekpunt voor mensen met een (geestelijke of lichamelijke) beperking. (4) Met Stichting ‘Paraplu’ (5) werken we samen om ook in Wilnis mensen te leren omgaan met computers, tablets en smartphones. Een schat aan informatie over ouderen en de "digitale wereld" kunt u natuurlijk vinden op de zeer uitgebreide site van SeniorWeb Nederland. We willen u daarbij zeker wijzen op de pagina over nuttige gratis software (6) . Over onze "gastheer/vrouw" kunt u meer lezen als u op de link van de Bibliotheek - Mijdrecht (7) )klikt.
2. 4. 6. software 7.
Tel.: 06 53 45 41 96  of  b.g.g. 0297-28 29 38     E-mail: seniorwebdrv@gmail.com Made by ChrisPrint
3. 8. 1. 5.
Contact
Tel.: 06 53 45 41 96  of  b.g.g. 0297-28 29 38     E-mail: seniorwebdrv@gmail.com Made by ChrisPrint
Postadres: Stichting SeniorWeb "De Ronde Venen" p/a Raadhuisplein 26, 3641EE Mijdrecht Telefoon: 06 - 53 45 41 96 b.g.g. 0297 - 28 29 38 Computerspreekuren Mijdrecht: zie tabblad HOME en PC Hulp
E-mailadres: seniorwebdrv@gmail.com Bankrekeningnummer: IBAN: NL 30 RABO 0108 4481 34 BIC: RABONL2U Kamer van Koophandel: nummer: 30 20 44 28
LOKATIE MIJDRECHT Onze Hoofdlokatie en Leercentrum Bibliotheek - Mijdrecht Dr. J. van der Haarlaan 8 3641 JW Mijdrecht

Ons Vrijwilligers Team:

Wilt u nader kennismaken met de vrijwilligers van Seniorweb "De Ronde Venen" klik dan HIER
Wie zijn wij? SeniorWeb De Ronde Venen is een onafhankelijk Stichting (zonder winstoogmerk!), die “vaart” onder de vlag van de Nederlandse organisatie SeniorWeb. Onze Stichting wordt bemand door louter vrijwilligers . Wij hebben ons ten doel gesteld om senioren (maar zij niet alleen, ook jongeren zijn welkom!) zelfredzaam te maken in de huidige maatschappij, waar steeds meer een beroep gedaan wordt op digitale vaardigheden .
Vrijwilligers Team
Wil Beerepoot Enthousiast en gewaardeerd docente van basiscursussen in Abcoude en Uithoorn. Zij maakt er een gezellige boel van tijdens haar lessen.
Frans van Ginkel Al 15 jaar allround en excellent docent. Onvermoeibaar ! Tevens secretaris en penningmeester van onze Stichting.
Ons Vrijwilligers Team stelt zich (in willekeurige volgorde) aan u voor :
Kees van Senten Docent en onze specialist voor “moeilijke gevallen”. Vanuit zijn achtergrond als ICT-er weet hij veel lastige problemen van computers op te lossen.
Joop Frankenhuizen De onvermoeibare nestor van ons gezelschap. Voorzitter van de Stichting Seniorweb De Ronde Venen, docent, pr-man, techneut. Te veel om op te noemen. Een echte alleskunner.
Ype Lensen Docent met specialisatie fotobewerking. De techneut van Seniorweb DRV. Weet alles van netwerken. Onmisbaar voor ons leercentrum. Ook bestuurslid van onze Stichting.
Tel.: 06 53 45 41 96  of  b.g.g. 0297-28 29 38     E-mail: seniorwebdrv@gmail.com Made by ChrisPrint
Chris Schutijser Manusje van alles: Webmaster, administrateur, vrijwilliger tijdens de inloopuren, assistent docent etc.
Frank Huijmans Behalve docent en gewaardeerde kracht tijdens onze inloopspreekuren helpt hij in de bibliotheek ook mee met “Klik en Tik” voor digitale starters.
Peter Schuurmans Een nieuwe vrijwilliger. Heeft in de ICT branche gewerkt. Heeft dus zeker de nodige technische kennis en vaardigheden paraat.
Bert van Scheppingen Sinds een paar maanden versterkt ook hij ons team. Verwoed drone-vlieger en zeker thuis in de digitale wereld.