BitchinBertjes pages
BertUS scale figures

Sinds 2004 ben ik bezig met het beschilderen van schaalfiguren, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar de 1/10 bustes. Ook gaat mijn voorkeur uit naar figuren vanaf WW2.
Ik beschilder mijn figuren in principe met olieverf waarbij soms de details in Vallejoverf worden uitgevoerd.  Er zijn diverse technieken waarover diverse sites gaan, ook zijn er op diverse fora's (zoals www.planetFigure.com of www.modelbrouwers.nl ) technieken en de uitleg hierover te vinden. Naast figuren bouw ik ook zeer uiteenlopende onderwerpen, zoals vliegtuigen, militaire voertuigen, civiele voertuigen en houten scheepsmodelbouw. Ik ben niet echt gespecialiseerd in 1 onderwerp of dicipline daar ik van mening ben dat elke discipline iets te bieden heeft. Op deze site laat ik de figuren en modellen zien die ik tot nu toe gemaakt heb, al is het maar een gedeelte van wat ik in de loop der jaren gebouwd heb. Veelal zijn modellen beschadigd tijdens verhuizingen, weggegeven, weggegooid om plaats te maken voor nieuwe, maar dat is bij vele modelbouwers wel aan de orde verwacht ik.

Met deze site hoop ik meerdere modelbouwers te kunnen stimuleren om ook eens een figuur te proberen. Het blijkt dat voor veel mensen er een drempel bestaat om een figuur te doen, terwijl de technieken en ervaring er aantoonbaar is als men werk van deze mensen bekijkt.BertUS Sca

 

Site Meter
Schrijf een bericht in het gastenboek.

Bekijk hier mijn gastenboek.