Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Ons Genoegen - Leids Damgenootschap 12-8

Leiden had tegen ons een tactische opstelling met de wat sterkere spelers op borden 5 en 6 en op de borden 9 en 10. Dit ging ten koste van de kracht aan de andere borden, en leidde to een wedstrijd met maar liefts acht beslissingen. De eerste partij die uit was werd wel remise. Peter Meijler en Maurits Meijer. Maurits liep een aantal keren op Peters voorpost om hem daarna af te ruilen met een kansloze aanval over de vleugel. Hierna leek het vlotjes te gaan: Cock van Wijk zag Jack van der Plas een zelfmoordcombinatie nemen, Jan Ongolesono speelde de op papier sterkere André van der Kwartel van het bord, en Alfons Ottink deed hetzelfde met Hein van Winkel.

Hierna kawm LDG echter sterk terug: Auke Zijlstra deed in de opening al een poging zichzelf op te knopen, in een kortevleugelopsluiting. Hij redde zich nog maar bleef met een wat ongelukkige schijvenverdeling zitten. Het had nog spannend kunnen worden, toen Auke in een kleine combinatie met naslag liep. Iets dergelijks gebeurde Gerard Morsink, in een stand waarin hij zeker niet slechter stond liep hij in een damcombinatie. Lcuein Farzan hadna een slechte opening al een schijf moeten inleveren, en met een schijf minder vocht hij nog lang door maar kwam er uiteindelijk niet meer aan te pas.

Hiermee was de stand weer gelijk, en aan de laatste twee borden stonden zowel Arne van Mourik als Wim Vlooswijk een schijf voor, maar van beide was nog niet helemaal duidelijk of de stand gewonnen was. Wim had in het middenspel een voorpost van Joop Brugerhout gewonnen, en maakte het karwij uiteindelijk keurig af, en Arne won in het middenspel een schijf, leverde die schijf en later nog één weer in voor een doorbraa. Het eindspel was nog ingewikkeld, maar Arne wist alle remisevarianten te vermijden en won gedecideerd.