Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Rijnsburg 2 - Ons Genoegen 6-14

Gezien de stand op de ranglijst werd niet al te veel verwacht van Rijnsburg 2, en ook zelf leken ze tevereden te zijn met een zestal bordpunten. De overwinning had dan ook nog wel wat groter kunnen zijn. Alfons Ottink won al snel doordat MariŽlle Meijer-Kromhout een combinatie zag die er niet in zat, waar ze zelf ook achter kwam nadat ze een paar schijven had weggegeven. Ook Cock van Wijk kwam makkelijk aan de twee punten. In de opening kon hij de bewegingsruimte van DaniŽl boom al beperken, en een poging tot becrijding leverde Cock een plusschijf op met nog steeds een betere stand. Gerard Morsink zorgde voor d 6-0 tegen invaller Sverre Varkevisser door vanuit een halve hekstelling een schijfwinst af te dwingen.

Hierna was de koek bij Ons Genoegen een beetje op. Peter Meijler bereikte weinig, Lucien Farzan had een mooie hekstelling maar liep in een kleine combinatie en mocht van geluk spreken dat hij met remise wegkwam en ook Auke Zijlstra kon geen potten breken en stond lange tijd zelfs slechter al kree hij aan het eind van de partij nog licht voordeel. Jan Ongolesono kreeg een erg voordelige stand, maar kwam door een foutje een schijf achter, en kon zich met een bomzet nog net redden. Ook Toys Sheoratan bereikte weinig tot niets. Wel was de tussenstand inmiddels 5-11 en daarmee was de overwinning een feit.

Arne van Mourik wist wel te winnen met een succesvolle omsingeling, afgerond met een kleine doorbraakcombinatie. Wim Vlooswijk probeerde iets te forceren, maar kwam uiteindelijk eerder slecht te staan. Wel haalde ook hij gemakkelijk remise. Door deze overwinning staat Ons Genoegen (met dank aan Den Haag dat van VAD won) bovenaan in de eerste klasse B.