Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Damlust Gouda 2 - Ons Genoegen 6-14

De uitwedsrijd tegen Gouda leek vooraf lastig, maar de wedstrijd verliep voorspoedig. Het begon met een overwinning van Cock van Wijk op zelfbenoemd Angstgegner Erik Maijenburg. Erik ging naar het kerkhofveld, en via wat ruiltjes wist Cock de schijf te winnen, waarna eErik meteen opgaf. Vlak daarop werd het 4-0 door een overwinning van Hensley Nepomuceno, die via een kleine dreiging een schijf wist de winnen en de partij daarna keurig afmaakte. Het werd nog erger toen Wim Vlooswijk via een handig offer met een onpareerbare doorbraakdreiging Wim Bor wist te verschalken.

Hierna deed Gouda iets terug, via een overwinning van Dirk van Genderen op Gerard Morsink. Maar hierna werd het alweer 8-2 door een overwinning van Alfons Ottink, die niet erg blij was met het vlakke spel van Alex Bitter, maar er uiteindelijk wel in slaagde hem van het bord te drukken. Jan Ongelosono had een mooie hekstelling, maar na een doorbraakcombinatie bleef er een remisestand over. Bij analyse werd ook geen winst gevonden. Wel zon Arne van Mourik van Arie de Bruijn, de manier waarop is mij even ontgaan, maar in de eindstand stond Arie helemaal vast.

Toys Sheoratan trof in Ruud Kloosterman de sterkste speler van Gouda, maar hij kwam niet in problemen met een gelijkwaardige remise tot gevolg. Peter Meijler slaagde wel in het verkrijgen van voordeel, maar gaf dit via een ruiltje waar hij zich op had verkeken in één keer weg.De laatste partij was Auke Zijlstra tegen Peter van Eck. Na een wat vlakke opening kwam er een engiszins ongebruikelijk klassiek op het bord, waarin Auke leek vast te lopen, maar zich kon redden via de manoeuvre 28-22-17, waarna Peter in problemen kwam. Auke kwam 2 schijven voor, maar met allebei op dam met veel losse schijven was remise onvermijdelijk.