Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Ons Genoegen - Den Haag 14-6

Onverwachtt gemakkelijk werd gewonnen van Den Haag. Het begon met een remise van Hensly Nepomuceno, die nogal teruggedrongen werd, maar zich in een dunne stand toch nog wist te bevrijden. Vervolgens een regelmatige overwinning van Auke Zijlstra, door een slechte schijf op 30 te forceren, en die vervolgens via achterlopen te winnen. Enigszins teleurstellend was de remise van Alfons Ottink, die duidelijk aan de leiding ging, maar hij liep in een doorbraakcombinatieen  kreeg Harry Zandvliet een blauwe notering. Toys speelde een tactisch spel met een tijdelijk offer waarbij tegenstander Frans Teijn een schijf op 19 kreeg.. Toen de schijf na een zet of tien weer was teruggewonnen had Toys duidelijk positioneel voordeel, uiteindelijk in winst resulterend.

De toppartij was die tussen Cock van Wijk en de sterkste Haagse speler, Gerard de Groot. Een aantal jaren geleden had Cock van hem verloren door een Ghestemdoorstoot. Deze keer was het Cock zelf die de Ghestem nam. Gerard moest een schijf ooferen, wat in eerste instantie tijdelijk leek, maar Cock kon de schijf houden al moets hij wel oppassen voor een doorbraak. In deze fase miste Cock waarschijnlijk de winst, er volgde een wederzijdse doorbraak waarin de plusschijf nit voldoende was. Gerard Morsink voerde de score verder op door zijn tegenstander in een laat klassiekje helemaal  vast te laten lopen. Ook Arne van Mourik wist te winnen, met enige medewerking van tegenstander Harry Vroom die zich in een 7 om 7 stand nog in de luren liet leggen.

Jan Ongolesono voerde de score verder op door de linkervleugel van Bas Baksoellah op te sluiten. Bas offerde een schijf maar dit hief de omklemming niet op en Jan won verder gemakkelijk. Hiermee was de koek op. Wim Vlooswijk speelde een gelijkwaardige remise en Peter Meijler raakte in een op het oog goede klassieke stand de draad kwijt, kwam in een slecht eindspel (4 om 2) waarin remise nog mogelijk was geweest als hij de 2 schijven had laten samenwerken. Peter liep echter met 1 schijf naar dam, waarna de tweede schijf werd afgestopt en tegenstander Hein van Dee had verder geen problemen met het eindspel.