Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

DC Zaanstreek 2 - Ons Genoegen 7-13

Nadat we ons de vorige keer tegen Zaanstreek 1 de kaas enigszins van ons brood hadden laten eten waren we tegen het tweede uiteraard gebrand op een overwinning. Ondanks het behoorlijk grote ratingverschil bleek ook dit een taaie tegenstander. We kwamen zelfs op achterstand doordat Hensly Nepomuceno, die zijn debuuut maakte in het eerste, in een lastige klassieke stand terechtkwam waarin weliswaar tegenstander Remmert Sijm vastliep, maar in de vastgelopen stand beschikte over het offer van Dussau. Dit offer is niet altijd winnend, maar in dit geval wel.

.Het was al gauw weer gelijk doordat Peter Meijler op simpele wijze een schijf won, en later nog één. Na een remise van Toys Sheoratan, won ook Auke Zijlstra door Erik van der Haar langzaam terug te dringen. Overigens gaf deze enigszins snel op. Min of meer hetzelfde kon gezegd worden van de partij van Alfons Ottink, Alfons bereikte voordeel maar moest een wederzijdse doorbraak toelaten. Het eindspel was niet helemaal duidelijk, maar tegenstander Bart van Geel zag er geen gat meer in en gaf op.

Na remises van Jan Ongolesono, Gerard Morsink en Cock van Wijk voerde Wim Vlooswijk de score nog op door een vastlopende stand in klassiek. Tegenstander Schelte Betten kon schijfverlies nog even uitstellen via wat noodsprongen, maar belandde hierna in een volkomen verloren eindspel. Als laatste kwam ook Arne van Mourik remise overeen, waarmee we zeker bovenin minder punten scoorden dan vooraf te verwachten was.