Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Ons Genoegen - Dordrecht 10-10

Tegen Dordrecht, dat bepaald niet in de sterkste opstelling was aangetreden, hadden we eigenlijk ruim moeten winnen, maar een aantal missers zorgde voor een onnodige nederlaag. Het begon nog goed met een overwinning van Toys Sheoratan, die schijfwinst en even later partijwinst forceerde. Een blunder van Peter Meijler zorgde voor een gelijke stand, waarna we door een regelmatige overwinning van Auke Zijlstra weer op voorsprong kwamen. Jan Ongelosono zat op eigen verzoek aan een hoog bord en trof daar de op een na sterkste tegenstander. Gezen het ratingverschil van meer dan 200 punten waren de verwachtingen niet al te hoog, maar Jan speelde een goede partij, en had in een vijf om vijf stand de remise in handen. Helaas greep hij mis waarmee de tussenstand 4-4- werd.

 

Dordrecht kwam zelfs op voorsprong. Lucien Farzan had een keer remise aangeboden en een keer afgeslagen. Hij speelde vervolgens op een combinatie, maar overzag dat hij zelf in een zetje liep. Wim Vlooswijk nam de nodige risico's en mocht achteraf over remise niet echt klagen. Arne van Mourik zorgde voor de gelijkmaker, met enig geluk nadat hij de verkeerde dam had genomen. De dam ging er met een gelijke stand af, maar in een vijf om vijf ging het alsnog goed voor Arne. Ook Cock van Wijk bereikte weinig, tot zijn tegenstander opeens een schijf te ver speelde en verspeelde. Met 9-7 leek een overwinning nog mogelijk ..

Het ging min of meer volgens verwachting mis bij Gerard Morsink, die aan bord 10 in Anton Kosior de sterkste Dordrechter trof. Gerard hield lang stand, en lange tijd waren er nog remisekansen, maar Gerard moest iets te veel materiaal offeren voor een doorbraak. De laatse twee punten moesten dus van teamcaptain Alfons Ottink komen. Alfons bereikt een gewonnen stand, maar koos het verkeerde plan waarna tegenstander Ton Van Bokhoven nog door kon breken, en de remise veiligstelde.

Hiermee is de kans op het kampioenschap min of meer verkeken. In de laaste ronde tegen de Waarddammers is een 17-3 overwinning nodig