Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Ons Genoegen - Brainsport Eindhoven 10-10

Een wedstrijd met een uitslag waarmee beide teams tevreden konden zijn.

Gerard Morsink liep al vrij snel in een 4 om 3 naar dam. De dam ging er af met schijfverlies en Gerard kwam er verder niet aan te pas. Ook Wim Vlooswijk moest een nederlaag incasseren, na een positioneel schijfverlies (als ik het goed heb). Lucien Farzan kon iets terug doen. Hij overspeelde Gerard Welling, al had er op een gegeven moment nog een spectaculaire (door Bert Zwart aangegeven) remisecombinatie in. Alfons Ottink speelde tegen Bert Zwart, in een partij met onderhuidse spanningen. Alfons omsingelde, en moest steeds oppassen dat Bert geen overweldigende aanval opzette. Dit lukte en zo werd de partij remise.

Hierna werd het gelijk nadata Peter Meijler mocht profiteren van een bok van Luud Ector, in een stand die gelijkwaardig was. Auke Zijlstra zorgde voor een voorsprong. Na een Kelleropening kon Auke met wit veld 29 bezetten met allerlei dreigingen. Jacco Sandee liep in een dam, de dam werd gevangen, maar Auke bouwde direct een hekstelling op, waarna min of meer gedwongen een tweede combinatie volgde waarmee beide spelers op dam kwamen. De stukken van Auke stonden veel beter, en na een 1 om 3 vangst van de zwarte dam was het snel afgelopen. Hierna miste Toys Sheoratan een vrij eenvoudige winst tegen Fred Passchier, na een goede partij met een mooie aanvalsstand. Cock van Wijk speelde een partij waarbij tegenstander Jan van den Hooff alles wat maar een beetje op spanning leek van het bord ruilde, met een bloedeloze remise tot gevolg. Ook in de partij van Lex van Amerongen tegen David Riupassa werd het evenwicht niet verbroken.

Met een tussenstand van 10-8 hing het resultaat af van de partij tussen Arne van Mourik en Joeri Lagoda, de kopman van Eindhoven en de sterkste dammer in onze klasse. Arne gaf goed partij, maar nam in een 7 om 7 stand de verkeerde beslissing door naar een 4 tegen 4 eindspel af te wikkelen. Dit eindspel was hoogstwaarschijnlijk nog wel te houden, maar met weinig tijd is een slechtere stand tegen een goede speler geen sinecure. Arne kwam er niet uit en verloor toch nog.

.