Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Ons Genoegen - Raes DC Maastricht 12-8

Lang leek het erop dat 10-10 het hoogst haalbare was, maar met enige medewerking van de Maastrichtenaren rolde er zowaar nog een 12-8 overwinning uit.

Lucien Farzan speelde met een enigszins kwetsbaar centrum, en werd verrast door een tussenloop met een damzet of schijfwinst na. Lucien koos uiteraard voor het verliezen van een schijf, maar zonder compensatie was verlies onafwendbaar. Gerard Morsink trok de stand weer gelijk, om een doorbraak tegen te gaan moest tegenstander Luc Jennes een schijf offeren, waarna Gerard de overgebleven 5 om 4 stand eenvoudig naar winst schoof.

Na een gelijkwaardige remise van Peter Meijler kwamen we op achterstand door positionele nederlagen van Wim Vlooswijk en Alfons Ottink. Een wederzijdse kerkhofaanval eindigde met schijfverlies voor Alfons. Toys Sheoratan deed wat terug door een aanval op schijf 27. Toys forceerde schijfwinst, waarna tegenstander Karel Leemreize zijn toevlucht nam tot een dure wederzjdse damcombinatie. Het eindspel met 3 schijven meer voor Toys was niet moeilijk meer. Arne van Mourik had het moeilijk tegen Eric Conrad, sloeg desondanks met het oog op de stand remise af, maar moest even later toch zelf remise aanbieden. Waarmee de tussenstand 8-6 was voor onze gasten.

Lex van Amerongen won via een aanval over de korte vleugel. Hierna was de stand weer gelijk en gezien de stand op de laatste twee borden leek het 10-10 te worden. Echter Cock van Wijk wist na een partij waarin tegenstander Ger Stam over het algemeen aan de leiding ging in een 4 om 4 de stand nog vast te laten lopen. En Auke Zijlstra, die in de hele partij tegen Andy Damen aan de leiding ging, maar in een remise-eindspel was beland, won na enkele minder goede zetten van laatstgenoemde toch nog het 4 om 2 eindspel met beide een dam en alle schijven midden op het bord.Waarbij nog opgemerkt kan worden dat Auke bij de overgang naar het eindspel op het verkeerde veld dam haalde, naar veld 47 lopen ipv veld 49 had (bij goed vervolg) een overtuigende overwinning opgeleverd.