Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

DEZ Culemborg 2 - Ons Genoegen 5-15

Tegen de hekkesluiter behaalden we een gemakkelijke overwinning.

Omdat één speler van Culemborg niet kwam opdagen, hoefde Lex van Amerongen niet te spelen en stonden we meteen al met 2-0 voor. Hierna won invaller Teus de Mik via een afgedwongen schijfwinst. De tweede invaller, Fred Dammers, speelde remise in zijn debuut in het tiental. Hierna werd de voorsprong verder uitgebouwd door Wim Vlooswijk, die won via een damcombinatie. De dam werd wel gevangen, maar Wim bleef een schijf voor. Arne van Mourik maakte er 9-1 van, doordat tegenstander Jan Riesthuis op één variant gefixeerd was, maar daarbij een zet van Arne had overzien waarna een 3 tegen 3 oppositiestand overbleef. Bij iets ander spel was het eenvoudig remise geworden. De voorsprong werd nog groter door een overwinning van Lucien Farzan op Peter Kers. Peter miste in het middenspel een combinatie, en kwam in de tijdnoodfase een schijf achter.

Hierna was de koek wat betreft overwinningen op: Cock van Wijk moest weer ervaren dat omsingelen niet zijn grootste kracht is, hij kwam moeilijk te staan tegen de aanval van Albert Middelkoop en mocht, ondanks het ratingverschil van bijna 300 punten, blij zijn met remise. Auke Zijlstra zette Krijn van Drie behoorlijk onder druk, maar miste in de beslissende fase twee keer de meest kansrijke voortzetting, waarna de partij remise liep. Peter Meijler bereikte weinig tegen bondsvoorzitter Ebbo de Jong, en moest uiteindelijk afwikkelen naar een eindspel met een schijf minder, dat naar remise liep. Alfons Ottink voelde Ed Kok stevig aan de tand, maar Ed verdedigde zich kranig en wist een moeizame remise binnen te halen.

Door deze overwinning staat Ons Genoegen derde, op slechts 1 punt van lijstaanvoerder ADG, dat verloor van Lent. De spanning is, met 6 teams op 9, 10 of 11 punten volop terug