Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

Ons Genoegen - Lent 14-6

Na de moeizame 10-10 tegen Wageningen zat tegen titelkandidaat (hoewel na deze nederlaag niet echt meer) Lent alles mee, resulterend in een overwinning die hoewel enigszins geflatteerd ook nog hoger had kunnen uitvalleen.

Alfons Ottink gaf als teamleider het goede voorbeeld, door Gert van Willigen met een klein dreiginkje te verschalken. Hierna werd het al gauw weer gelijk door een nederlaag van Cock van Wijk tegen Steven Wijker, met afstand de sterkste speler bij Lent. Cock belandde tegen zijn zin in een aanval-omsingelingsstand, waarin hij als omsingelaar enigszins moeizaam spel had. Beslist was nog niets toen Cock pardoes in een 1 om 3 liep.

Lucien Farzan nam (oud OG-lid) Jan Jacobs te pakken met een kleine combinatie. Het afspel bleek toch nog lastig te winnen. Anders ging het bij Gerard Morsink. Naa een remise-afwikkeling bood Gerard remise aan, dit werd door tegenstander Eep van Manen afgeslagen met het oog op de stand aan de andere borden. Onmiddellijk hierna beging hij een blunder, bood alsnog remise aaan, maar Gerard ging hier niet mee akkoord en zo nkwamen we op voorsprong. Peter Meijler bouwde de voorsprong uit tot 7-3, in  de openingkwam er een parti-Bonnard op het bord, met een doorgeschoven schijf die Peter altijd schijfwinst op leek te leveren. Op het moment dat Peter deze moest incasseren deed hij dit echter niet, uit angst voor een combinatie die er niet in zat. Hierna leek het spel in evenwicht, totdat Peter zomaar een (enigszins verborgen) drie om drie  doorbraak mocht nemen.

Lex van Amerongen speelde een partij waarin hij wel aan de leiding ging maar geen doorslaggevend voordeel wist te bereiken. Wim Vlooswijk kwam in een halve hekstelling terecht tegen Rob Everts, hij voelde zich hierin niet echt thuis, maar wist wel via een dubbele dreiging een doorbraak naar veld 6 te forceren. Hierna bleef de stand nog spannend, maar nadat Wim dam had kunnen halen, en Rob een remisecombinatie miste was de overwinning en een 10-4 voorsprong. Auke Zijlstra speelde een nogal droge positionele partij tegen Marco van Bronswijk, waarin lange tijd evenwicht was totdat Marco in een al uitgedunde stand met 4 tempi meerde stand klassiek maakte, waarmee alle kansen aan Auke waren. Via een afwikkeling ten koste van een schijf wist Marco zich nog net te redden.

Arne van Mourik speelde ook tamelijk droog, en wist niet meer dan licht voordeel te halen. Toys Sheoratan speelde een parti-Bonnard, met ingewikkeld spel tot gevolg, die beide spelers veel tijd kostte. In een uitgedunde stand waarin Toys slechter leek te staan vocht hij een verraderlijke combinatie in de stand, waar tegenstander Joop Geurst inliep, en zo werd de eindstand een ruime 14-6 overwinning.