Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

WSDV 2 - Ons Genoegen 10-10

Ons Genoegen onstnapt op het nippertje aan een nederlaag tegen WSDV.

Cock van Wijk begon later tegen oud-OG-er Wouter van Beek, die sinds zijn verhuizing naar Wageningen ook daar zijn partijen speelt. Omdat Wouter een lezing moest geven in Amersfoort was in onderling overleg besloten deze partij pas om 1 uur te laten beginnen. Voordat het zover was stonden we al op achterstand, door een blunder (2 om 3) van Wim Vlooswijk.

Het werd 2-2 door een overwinning van Alfons Ottink op de talentvolle jeugdspeler Akosh Kardos. Alfons speelde een bij zijn tegenstander onbekend systeem, en kreeg al gauw voordeel. Toen Kardos een zwakte probeerd op te lossen liep hij in een damcombinatie. Na gelijkwaardige remises van Gerard Morsink en Lex van Amerongen kwamen we opnieuw op achterstand door een nederlaag van Lucien Farzan tegen een andere jeugdspeler van Wageningen, Ivar Smijers. Lucien speelde de opening enigszins onhandig, en kwam geforceerd een schijf achter. Hierna leek hij nog enige compensatie te hebben, maar uiteindelijk ging hij aan een vleugelaanval ten onder.

Peter Meijler speelde een gededen partij tegen Hans Dammingh, en leek goede winstkansen te hebben. Peters opbouw in de partij werd weerlegd door een offer, miscchien had er meer in gezeten. Arne van Mourik nam de nodige risico's tegen Henk Kleinrinsink, kwam lastig te staan, maar wist zich nog net te redden. Hetzelfde gold voor Toys Sheoratan, die na een mislukte aanval ook nog net de remisehaven wist te bereiken. Auke Zijlstra kreeg tegen de derde jeugdspeler van Wageningen, Robert-Jan van Steenbergen, na de opening makkelijk spel. Het lukt echter niet van het ogenschijnlijke voordeel te profiteren, met name doordat Auke een twee om twee ruil had overzien bij het doorrekenen van diverse varianten. Hierna leek de partij rustig naar remise te kabbelen, maar Aukes schijven stonden dusdanig dat Robert-Jan nog een winstpoging kon wagen. Auke ging er nog eens goed voor zitten en vond het remisegaatje.

Als laatste (uiteraard) speelde Cock van Wijk nog, met een voordelige stand die echter in een remise 6 om 6 stand leek te zijn verzand. Cock moest winnen voor de 10-10, sloeg een remiseaanbod van Wouter af, en naa een kleine misrekening van Wouter kon hij doorlopen naar dam met een gewonnen eindspel.