Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

Ons Genoegen - DES Lunteren 2 9-11

Een spannende wedstrijd, waarin Lunteren het fortuinlijkst was.

Het begon slecht met twee nederlagen. Cock van Wijk probeerde via een schijoffer en achterlopen een vleugelaanval te krijgen, maar overzag daarbij een 4 om 4 ruil. Cock bleef dus de geofferde schijf achter en kwam er verder niet meer aan te pas. Gerard Morsink kwam iets later wegens een file op de A27, en  kwam slecht uit een halve hekstelling.

Peter Meijler deed wat terug, na een schijfwinst in de opening met een betere stand voor Peter kreeg Evert van der Pol geen kans. Lucien Farzan behaalde een zwaarbevochten remise tegen Johan Top. Wim Vlooswijk bereikte tegen Bram Cysouw wel een mooi ogende stand, maar winst zat er niet in. Door een vergissing kwam Wim zelfs even een schijf achter, maar de overgebleven stand was gelijkwaardig.

Lex van Amerongen speelde een rustige partij tegen Jaap Heij, de voorzitter van Lunteren. Deze partij eindigde vrij geruisloos in remise. Spannender was het bij Auke Zijlstra tegen Coen Bommel. Coen bood een dam voor twee schijven aan, die hem schijfwinst opgeleverd had. Auke ging er niet op in, en wist zijn flankaanval te behouden. Nadat Coen een drie om drie ruil had genomen kon Auke winnen, door niet een schijf af te ruilen, maar meteen naar dam te lopen. Auke miste dit, en er kwam een vier tegen vier eindspel met beiden een dam op het bord, waarin Coen nog net remise kon maken.

Ook Alfons Ottink had het betere spel, maar wist dit niet in winst om te zetten. Toys Sheoratan leek good uit de opening gekomen te zijn, maar kwam in het late middenspel in problemen. Hij wist wel nog net remise binnen te slepen. Hierna kwam het op Arne van Mourik aan. Arne had de hele partij het initatief, maar bereikte uiteindelijk niet meer dan een dammeneindspel met een schijf meer, waarin hij de afruil van een schijf niet kon voorkomen