Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

EAD Asten - Ons Genoegen 7-13

Tegen Asten werd een geamkkelijke overwinning behaald.

Invaller Teus de Mik was tevreden met remise, en was als eerste uit. Vervolgens kwamen we op voorsprong door een klokoverwinning van Lex van Amerongen, opmerkelijk zeker gezien het vroege tijdstip. Auke Zijlstra speelde tegen invaller Piet van Rens, op papier veruit de zwakste, maar het duurde toch lang voordat Aukes aanval, die door Van Rens consequent werd omsingeld, doorsloeg. De voorsprong werd zelfs 7-1 door een overwinning van invaller Peter Kolkman, nadat de tegenstander een remisecombinatie miste.

Gerard Morsink kreeg een schijf cadeau en leek kansen te hebben de voorsprong nog verder uit te bouwen, maar de stand bleek teveel plakker te bevatten, met bovendien weinig manoeuvreerruimte voor Gerard, waardoor de stand vlot naar remise liep. Aan de bovenste borden werd wel strijd geleverd, maar noch Alfons Ottink noch Cock van Wijk wist door de verdediging van respectievelijk Hans Berkers en Paul Hellings te komen. Hierna kwam Asten nog even terug doordat Lucien Farzan een simpele doorbraakmogelijkheid overzag, in een stand waar hij duidelijk aan de leiding ging.

Arne van Mourik kroop door het oog van de naald en bereikte een benauwde remise, waarmee de overwinning binnen was. Peter Meijler won vervolgens, na een partij waarin hij wel overwicht had, maar toch geen beslissend voordeel leek te hebben.