Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

DC Nijmegen - Onse Genoegen 10-10

Door wat problemen onderweg arriveerde de laatste auto pas kort voor twaalven. Toeval of niet, 3 van de 4 spelers liepen vandaag in een combinatie.

De eerste was Peter Meijler, die in de opening een kettingstelling innam die er kansrijk uit zag, maar toen Peter een combinatie naar 5 over het hoofd zag was het om 10 voor 1 al uit. Als volgende uit was Gerard Morsink (chauffeur van de bewuste auto), na een partij waarin het evenwicht niet werd verbroken werd op de 40e zet tot remise besloten. Auke Zijlstra probeerde tegen Kees Hazen spanning op het bord te brengen, wat alleen maar lukte door een erg slechte positie in te nemen. Nadat Hazen door een 2 om 2 ruil de spanning verbrak werd het toch nog snel remise.

Lucien Farzan won een schijf met een leuke finesse, maar liet in een 7 om 6 een ruil door het centrum toe waarna remise niet meer te vermijden was. Hier kwam Nijmegen goed weg. Toys Sheoratan speelde tegen Sammy Amusah een partij waarin hij enigszins aan de leiding leek te gaan, maar ook hier werd snel remise gespeeld (beide spelers hebben ook vrijwel dezelfde rating, 1102 tegen 1101). Het werd enigszins gelukkig 6-6 door een overwinning van teamleider Alfons Ottink. In een spannende stand waarin Alfons in een halve hekstelling stond kwam tegenstander Gerard Martens met een plan dat gebaseerd was op een plakker. Deze plakker was echter niet goed. Door een iest andere volgorde van zetten had hij het Alfons nog knap lastig kunnen maken.

We kwamen meteen weer op achterstand door een blunder van Wim Vlooswijk, 2 om 3 naar dam. Het werd weer gelijk door eendegelijke overwinning van Cock van Wijk op Denise van Dam. Cock pakte de aanval, en hoewel Denise nog lang verdediging had, brak Cock uiteindelijk door met een gemakkelijk gewonnen eindspel.

Weer kwamen we op achterstand, doordat nota bene Arne van Mourik in een zetje van Weiss liep.Als laatste moest daarom Lex van Amerongen via een overwinning de 10-10 binnen slepen.Dit lukte toen Lex zijn tegenstander liet vastlopen, via een er nogal moeizaam uitziende omsingeling, en deze (mogelijk onterecht) geen andere mogelijkheid zag dan een schijf offeren. Hierna moest hij nog een schijf geven om op dam te komen, waarna het eindspel vrij eenvoudig gewonnen was.