Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

CTD Arnhem 2 - Ons Genoegen 7-13

Bij binnenkomst in Arnhem ontmoetten we een oude bekende, Arnout Mossink, die in het verleden bij ons gespeeld heeft, maar na zijn verhuizing richting Arnhem weinig meer gespeeld had. Maar vandaag viel hij in, en speelde hij een gelijkwaardige remise tegen bijna-achternaamgenoot Gerard Morsink.

CTD staat onderaan met nog maar twee punten us de verwachting was wel dat we zouden winnen, en dat bleek ook het geval, ondanks maar liefts drie blauwe uitslagen (remise tegen een speler met 200 rating punten meer). De eerste daarvan kwam op naam van Leo Steyntjes, die in het middenspel enigszins lastig stond, maar niet echt in problemen kwam tegen Auke Zijlstra. Na de al genoemde remise in de partij Mossink-Morsink kwamen we op voorsprong door een overwinning van Wouter van Beek, die vanuit een redelijk gelijkwaardige middenspelstand zijn tegenstander van het bord drukte. Min of meer hetzelfde gebeurde bij invaller Lex van Amerongen (voor de door griep gevelde Wim Vlooswijk). In een klassieke stand liep tegenstander Rommy Moerlie helemaal vast. Toys Sheoratan wist vanuit een halve hekstelling ook het voordeel naar zich toe te trekken, via een voorpost op 29, gevolgd door tussenloop waarna een wederzijdse doorbraak eerst twee, en even later nog een schijf opleverde. Hiermee was de voorsprong 8-2 en de wedstrijd feitelijk beslist.

Cock van Wijk bereikte niets tegen Theo Berends, met een gelijkwaardige remise, en de tweede blauwe uitslag tot gevolg. Hierna volgde een nederlaag van Lucien Farzan die tegen Sander Neutel, de sterkste speler bij Arnhem die, blijkbaar in het kader van een tactische opstelling, aan bord 10 zat. Lucien gaf lang goed partij, maar toen er een hekstelling op het bord kwam werden de problemen langzaamaan groter en uiteindelijk te groot. Peter Meijler zat tegen een andere sterkere tegenstander, Peter kwam slecht uit de hekstelling, maar mocht in het late middenspel een goedkope doorbraak nemen. Hierna leek Peter even nog kansen te hebben, maar meer dan remise bleek er toch niet in te zitten.

Arne van Mourik wist als enige van de bovenste 4 borden een blauwe uitslag te verwijden door gewoon te winnen. Ook bij Alfons leken de kansen daartoe volop aanwezig, maar tegenstander Rein Bergsma gaf geen krimp en verdedigde zich bekwaam. Er kwam een eindspel op het bord van een dam met 4 schijven tegen twee dammen, en aangezien er geen mogelijkheden waren meer dammen te halen moest ook Alfons hier in remise (en de derde blauwe uitslag) berusten.