Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Ons Genoegen - DIOS Eureka 12-8

Een mooie en terechte overwinning op DIOS, die we hiermee op de ranglijst passeren. DIOS is een ploeg met enkele (erg) sterke spelers, en een aantal behoorlijk zwakke, waardoor hun wedstrijden zich vaak kenmerken door een groot aantal beslissingen. Dat gebeurde ook vandaag.

Ons Genoegen kwam al snel op voorsprong. Lucien Farzan en Jacques van de Borst, de ouder broer van John speelden beiden snel, en bedien speelden op een vleugelaanval.De aanval van Lucien was effectiever, met een onpareerbare 2 om 2 naar dam werd de partij beslist. Wouter van Beek stond niet echt geweldig, maar kreeg opeens een schijfwinstcadeau, waarna het niet moeilijk meer was.

Hierna kwam DIOS terug: Brion Koullon versloeg Cock van Wijk na een spannende partij met een damcombinatie. En na een rustige remisepartij van Gerard Morsink verloor ook onze voorzitter Wim Vlooswijk.

Arne van Mourik speelde tegen één van de sterkste tegenstanders, Theo Schippers. Arne kwam slecht te staan maar wist zich via een finessedreiging (dubbeloffer en achterlopen) te redden. Theo zag de finesse, maar was hierdoor zijn voordeel kwijt. Alfons Ottink had een zwakker tegenstander, die langzaam maar zeker positioneel onder de voet werd gelopen. Auke Zijlstra kreeg tegen GMF Olga Kamychleeva een hekstelling tegen, niet zijn favoriete speltype. Via een tijdelijk offer schakelde Olga over op een kettingstelling, maar deze was niet te handhaven en na het verbreken van de ketting kon Auke ook de hekstelling verbreken. Hierna werd het nog spannend in het eindspel, waarin Auke ternauwernood de remise veilig kon stellen, nadata Auke eerst de remise, en Olga vervolgens de winst miste.

Peter Meijler speelde een omsingeling. Deze leek mis te lopen toen zijn tegenstander 23-19 kon doorzetten, waardoor Peter een schijf moest offeren. Uiteindelijk bleek het een gambiet, want wit liep met een schijf meer vast. Nadat Peter de schijf had teruggewonnen leek winst eenvoudig, maar het viel nog tegen en Peter won doordat de vlag van wit viel, in een stand die waarschijnlijk nog remise was. Toys Sheoratan speelde een degelijke partij, met groot voordeel. Via het offeren van twee schijven wist tegenstander Hubert de Baetselier toch nog door te breken, en het overgebleven eindspel was niet meer te winnen.

Ons Genoegen deelt nu de tweede plaats met DES Lunteren en DIOS, op 3 punten achter Nijmegen.