Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

WSDV 2 - Ons Genoegen 12-8

Wageningen is een taaie ploeg, met veel speleres waarvan moeilijk te winnen is. Het is dus noodzakelijke niet veel te verliezen, en hier ging het vandaag mis.

We begonnen met drie nederlagen, waarmee de westrijd beslist bleek: Wim Vlooswijk dacht in een lastige stand nog een offer met compensatie te kunnen spelen, om vervolgens erachter te komen dat de stand totaal verloren was. Hierna liep Peter Meijler, nadat hij met een op het oog goede Ghestem de stand ingewikkeld gemaakt had, in een niet al te moeilijke combinatie. Hetzelfde overkwam even later Gerard Morsink. Hierna moesten er 3 overwinningen (minstens) volgen, maar bijna nergens slaagden we erin voordeel te krijgen.

Toys Sheoratan kreeg een mooie flankaanval, maar in tijdnood zag hij geen goede voortzetting en bood toen maar remise aan. Auke Zijlstra ging wel de hele partij aan de leiding, maar kon toch geen winnend voordeel bewerkstelligen. Hetzelfde gold voor Arne van Mourik, en ook temaleider Alfons Ottink krreeg niets voor elkaar tegen de stug verdedigende Wageningers. Cock van Wijk moest tegen jeugdtalent Machiel Weistra zelf remise maken, en dit lukte ternauwernood. Dit waren de borden 1-4 waar we op grond ban het ratingverschil punten hadden moeten scoren, maar vandaag lukte het niet.

Teus de Mik viel in en speelde een goede partij. Hij moest zich inlaten op een ingewikkeld eindspel, waar hij wel iets minder stond, maar waar tegenstander Simon Oosting ook niet zag hoe de winst tot stand moest komen, waarna remise werd overeengekomen. Onze andere invaller, Lex van Amerongen, was als allerlaatste (Wageningen speelde met 3 teams dus er waren 30 partijen) uit, maar won wel. Lex speelde een degelijke aanval, die na lang spelen bekroond werd met een eindstand met dubbele oppositie en een dam die twee schijven achter de lange lijn stopte.