Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

Ons Genoegen - Dammers Uit Oost 2 13-7

We kwamen al gauw op voorsprong, doordat Auke Zijlstra een 3 om 3 naar dam mocht nemen. Teus de Mik liep een tijdje later ook in een drie om drie naar dam, en zo was de stand weer gelijk. De posities op de borden waren toen al voordelig, en even later kwamen we opnieuw op voorsprong doordat Toys Sheoratan won, met een iets ingewikkelder zetje: twee geven naar dam en vervolgens de dam laten slaan om zelf 4 schijven te slaan. De stand leek nog enige compensatie te bieden, maar Toys toonde aan dat dit niet het geval was en won eenvoudig.

Wim Vlooswijk kwam niet in gevaar tegen Jan Masselink, en omgekeerd was dat ook het geval, remise dus. Peter Meijler bouwde de voorsprong uit door een eenvoudge doorbraakcombinatie, en Alfons Ottink bezorgde OG-erelid Johan Haijtink een lastige stand in de hekstelling. Johan kwam nog uit de hekstelling, maar met een lastige positie. Na een zelfmoordcombinatie was het snel gedaan. De overwinning werd zeker gesteld door Cock van Wijk, die een aanvalspartij bekroond zag met een overwinning.

Hierna liepen de laatste partijen wat minder voorvarend, Lucien Farzan speelde een moeilijk te beoordelen klassiek, waarin zijn tegenstander remise aanbood op het moment dat Lucien enigszins lastig stond, al bleek bij analyse dat de stand toch wel simpel remise gelopen. Arne van Mourik speelde zoals gebruikelijk afwachtend tegen jeugdtalent Tom Knapen, die zich daar aan ergerde maar toch beter kwam te staan.Arne ergerde zich op zijn beurt aan het lawaai (er was beneden een Eritrese bruiloft bezig) en besloot op de veertigste zet maar remise aan te bieden, wat na enig aarzelen werd aangenomen. Gerard Morsink tenslotte liep vast in een stand waar niet zoveel aan de hand leek, moest een doorbraak toelaten maar verloor het resterende eindspel kansloos.