Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Ons Genoegen - Rivierendammers 10-10

Met maar liefst 4 blauwe uitslagen wist Rivierendammers een niet onverdiend gelijkspel af te dwingen.

Na een snelle remise van invaller Dick de Boer aan bord 10, en een soort van grootmeesterremise (40 zetten) van Cock van Wijk tegen Thijs Verboon, kwamen we op achterstand door een nederlaag van Arne van Mourik tegen Rik Verboon. Een nederlaag waar weinig op af viel te dingen.

Een nederlaag van de tweede invaller Teus de Mik bracht Rivierendammers op een grotere voorsprong. Teus ging in klassiek in een hekstelling staan, waar de randschijf meeruilen met een halve hekstelling beter was geweest. Nu stond Teus na 25-30 pardoes verloren. Lucien Farzan kreeg een mooie hekstelling op het bord, met daarna een iets betere stand en in het eindspel nog kansen, maar tegenstander Menno Eijkelenboom maakte geen fout. Gerard Morsink bracht hierna de achterstand terug tot 2 punten door een keurige overwinning op Gozé van Pelt.

Onze kopman Alfons Ottink trof in Theo Voorspuij een gelijkwaardige tegenstander. Alfons ging aan de leiding maar wist geen beslissend voordeel te krijgen. Hierna maakte Toys Sheoratan de stand weer gelijk door een kleine combinatie tegen Henk Houweling. Waarbij nog opgemerkt dient te worden dat het eindspel remise was, zodat ook een teamnederlaag zeker mogelijk was geweest. Toen Houweling zijn vangstelling uiteen speelde was de winst voor Toys simpel.

Peter Meijler leek daarna in staat de wedstrijd te beslissen, maar ondanks een schijf meer wist hij niet te winnen. Ook Auke Zijlstra wist niet te winnen tegen een tegenstander met zo'n 300 ratingpunten minder. Aukes hekstelling was kansrijk, maar toen deze toch nog weggewerkt kon worden (wat Auke beter op een andere manier had kunnen toestaan, als hij had gezien dat afruil onvermijdelijk was) kwam Auke eerder slechter te staan. Waardoor de remise uiteindelijk gelijkwaardig genoemd kon worden.