Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

Ons Genoegen D'Amateurs 11-9

Dit seizoen speelt Ons Genoegen een klaase lager, met als gevolg dat we in plaats van de underdog in elke wedstrijd opeens het sterkste team zijn. Dat het ook dan niet meevalt om te winnen blijkt uit de moeizame overwinning in de eerste ronde tegen de dammers uit St. Michielsgestel.

We stonden al snel op achterstand, doordat invaller Teus de Mik in een standaard, maar bij Teus niet bekende doorbraakcombinatie liep. Even later was het alweer gelijk, doordat Gerard Morsink een Haarlemmer mocht uitvoeren tegen Frits van Tilborg. Na een remise van Lex van Amerongen kwamen we weer op achterstand door een nederlaag van Auke Zijlstra tegen John Wilsens. Auke leek wat actiever te staan, maar zijn stand werd goed ingeklemd, en Auke kwam niet meer uit de problemen. In een lastige stand, waarin de computer nog wel, maar de mens op ons niveau geen remise meer vindt, kwam Auke er niet uit, en deed toen de slechtst mogelijke zet en gaf daarna meteen op. Bij goed spel had er nog net remise in gezeten, maar deoverwinning van Wilsens was zonder meer verdiend. Gelukkig werd het nu ook vrijwel meteen gelijk, door een overwinning van onze aanwinst Lucien Farzan. Lucien werd nogal teruggedrongen door Jacques Brouns, maar deze laatste loste met een ruil alle problemen van Lucien op, hij brak door en won eenvoudig.

Het bleef moeizaam gaan, er volgden gelijkwaardige remises van Wim Vlooswijk en Toys Sheoratan. Hierna waren de bovenste 3 borden nog bezig, borden waar we normaal gesproken gezien het krachtsverschil de grootste kans hebben om te winnen. Uiteindelijk sloeg het voordeel alleen bij Cock van Wijk door, en moesten Alfons Ottink, onze nieuwe teamleider, en Arne van Mourik genoegen nemen met remise na een partij met groot overwicht.