Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

DC Dordrecht - Ons Genoegen 9-11

Na de overwinning op Gooi- en Eemland, moest ook van hekkesluiter Dordrecht gewonnen worden, om nog enig uitzicht op de nacompetitie te houden. Dit lukte, zeker in het beging leek alles op rollotjes te lopen, maar het werd toch spannend. Dordrecht heeft enkele sterke spelers, maar ook een behoorlijk aantal erg zwakke. Deze zaten aan de middenborden, en hier moest gewonnen worden. Dit lukt ook. Auke Zijlstra won al snel, na een 1 om 2 dreiging nam tegenstander Jan van Oosterhout een combinatie die een schijf kostte, en even later de partij. Overigens zat er zoals Auke het speelde met 24-29 nog een redding in, terwijl 23-29 helemaal uit was geweest. Ook Cock van Wijk won snel van een zwakkere tegenstander. Een damdreiging van Cock maakte een schijfoffer noodzakelijk, maar hierna kwam Nico Stuurstraat er niet meer aan te pas. Gerard Morsink trof het niet aan bord 8 met de sterke Anton Kosior als tegenstander. Hij bood goed tegenstand, maar een kleine combinatie leverde schijf- en partijverlies op.

Het verschil werd weer groter doordat Toys Sheoratan Bert Baars wegspeelde. Wouter van Beek trof in Nico Knoops een sterke tegenstander, en Wouter kwam onder grote druk te staan. Maar via een offer wist hij een wederzijdse doorbraak te forceren, die meteen in remise resulteerde. Het verschil werd weer kleiner doordat invaller Dick de Boer (voor de zieke Peter Meijler) verloor. In een 6 om 6 stand dacht Dick een schijf te moeten offeren, terwijl dit niet nodig was. Gezien het aantal combinaties dat mogelijk was wel enigszins begrijpelijk, maar alles bleek bij analyse remise. Ook een ander offer was nog goed geweest, maar Dicks offer verloor.

Arne van Mourik stond de hele partij makkelijk, maar kon toch geen doorslaggevend voordeel bereiken. Wim Vlooswijk (die net op tijd arriveerde, hij was zijn autosleutels kwijt, waardoor Wouter hem nog op moest halen) speelde een uitstekende partij tegen Rob van Eijk, van het ratingverschil van 160 was weinig te merken. Wim speelde zijn lijfvariant, en kreeg een mooie aanval, waarin Van Eijk de enige was die problemen had. Kort hierop won ook Johan Strous, waarmee de elf punten binnen waren. Johan speelde een sterke opening, maar in het middelspel leken de vleugels (waar Simon Rompa bijna al zijn schijven heen had verplaatst) nog tot leven te kunnen komen. Maar door minder actief spel van Rompa brak Johan eenvoudig door het centrum door naar dam met direct winst. De uitslag van Ruud Klaarenbeek deed er hierdoor niet meer toe. Ruud speelde een prima partij tegen Fred Roedolph, waarbij Ruud de aanval van Fred effectief omsingelde. Helaas speelde tijdgebrek hem parten, en zo kwam Roedolph los, en zoals zo vaak is de aanval dan zeer effectief. Op de 48e zet kon Ruud nog een doorbraak nemen, met een eindspel  met een dam en een schijf tegen vijf schijven, waarin de witte winst nog de nodige techniek had gevraagd. Zoals Ruud nu speelde was het meteen uit.