Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

Den Haag - Ons Genoegen 10-10

Tegen Den Haag uit haalden we ons eerste punt. Nadat we enkele kansen gemist hadden leek er weer een nederlaag op komst, maar een kleine combinatie van Johan Strous zorgde alsnog voor een punt.

Het begin was voor Ons Genoegen. Geraqrd Mrosink speelde een keurige remise tegen Roy Bidesi, en Arne van Mourik profiteerde van een onnauwkeurige opbouw van Hans Giphart. Ook Wim Vlooswijk kwam tegen de sterke Edwin de Jager niet echt in problemen. 

Hierna volgde een mindere periode: De eerste tegenvaller was dat teamleider Auke Zijlstra niet kon winnen van een zich correct verdedigende Frans Teijn. Auke ruilde in de opening 20-24, en kreeg daarna last van een lange vleugel waar een schijf te weinig stond. Het werd gelijk doordat Cock van Wijk in een spannende partij verloor van de sterkste speler van Den Haag, Gerard de Graaf. Cock had zeker ook kansen, maar liep nu helemaal vast. Peter Meijler kreeg ook mooi laat-klassiek op het bord, maar liet daar een remise toe, waar hij het zijn tegenstander zeker nog iets moeilijker had kunnen maken. Ook Toys Sheoratan verloor, nadat hij een geplande Parti-Bonnard op het laatste moment niet aandurfde, en toen gewoon zijn voorpost verloor.

De wedstrijd leek hiermee zo goed als beslist, omdat Wouter van Beek doorr een verrassend offer met achterlopen een schijf had verloren, Johan Strous een kans had gemist en erg slecht stond, en Ruud Klaarenbeek na een goede partij in een stand stond waarin net geen winst meer te behalen viel.

Uiteindelijk keerde alles ten goede: Wouter kon met een schijf minder zijn aanval op de lange vleugel toch doorzetten, brak door ten koste van nog een schijf, en haalde vrij eenvoudig remise. Ruud won inderdaad niet, maar Johan kon profiteren van een foutje van Pertap Malahé, en een winnende combinatie nemen. Hiermee was de eindstand 10-10, waarmee Ons Genoegen op de laatste plek blijft. Over 14 dagen moet er gewonnen worden van mededegradatiekandidaat en proviciegenoot Gooi & Eemland.