Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

DC IJmuiden -Ons Genoegen 15-5

Een onnodig grote nederlaag tegen IJmuiden. Met name aan een aantal borden waar gelijkwaardige tegenstanders zaten werd dit keer veel verloren.

Het begon al slecht, doordat onze voorzitter Cock van Wijk tegen Stijn Tuijtel (een van de gelijkwaardige tegenstanders) al kort na de opening in een verrassende, maar niet al te ingewikkelde combinatie liep. Mogelijk had hij de nederlaag van afgelopen donderdag nog in de benen (of hoe zeg je dat bij dammers?). Het werd 4-0 doordat Wim Vlooswijk verloor van Kees Pippel, wat op zich wel verwacht was. Wim zette zijn gebruikelijke aanval op het bord, maar zag te laat dat Pippel deze kon overnemen. Hierna stond Wim erg lastig, en toen hij ook nog in een kleine doorbraakcombinatie liep kon hij meteen opgeven. Het werd 6-0 doordat ook Gerard Morsink,die tot dan een redelijk gelijkwaardige partij had een kleine dreiging overzag.

Hierna scoorde Peter Meijler het eerste punt. In Maurice Koopmanschap had hij een wat zwakkere tegenstander, maar deze ruilde vakkundig de schijven van het bord. Meer geluk had Arne van Mourik. Hij zette Cees van der Vlis onder druk, en kwam via een plakker op dam. Dit kostte echter wel twee schijven en Van der Vlis ging ook op weg naar de damlijn. Arne had (met inmiddels 2 dammen) een kleine combinatie, die echter niet werkte omdat Arne vier zou moeten slaan, waarbij de voorste schijf van Van der Vlis naar dam kon lopen. Van der Vlis zag de combinatie wel, maar de meerslag niet en offerde twee schijven, waarna het opeens uit was. Aan bord probeerde Auke Zijlstra een mooie centrumstand op te bouwen. Dit ging gepaard met een behoorlijke tempoachterstand, maar toen Auke sterk veld 24 (met zwart) kon bezetten, en zo schijven 25 en 35 tegenhouden, zag de stand er zo goed als gewonnen uit. Echter, tegenstander Willem Winter, die tot dan zeer snel gespeeld had, ging er goed voor zitten en vond de ontsnapping. Ook bij analyse werd geen winst gevonden.

Johan Strous had in Martin van Dijk ook een tegenstander met ruim 100 ratingpunten meer. Johan trok zich hier weinig van aan en ging vol in de aanval. Een foutje in de aanvullende opbouw leidde echter tot schijfverlies, en hoewel Johan behoorlijke compensatie had, wist hij er toch geen punt meer uit te halen. Dat laatste lukt Ruud Klaarenbeek wel. Ruud stond de hele partij beter, maar een kleine afwikkeling leidde tot een dammeneindspel met een schijf minder.

Alfons Ottink, die inviel voor Wouter van Beek, trof in Jesse Bos een gelijkwaardige tegenstander. Beide spelers maakten er een spannende partij van, maar de opbouw van Alfons was niet helemaal goed. Ook Toys Sheoratan verloor van Jacqueline Schouten (ook een gelijkwaardige tegenstander) nadat hij lange tijd uitstekend spel had gehad. Hij kreeg nog een eindpel op het bord, maar dit bleek al snel hopeloos.