Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

Ons Genoegen - CEMA/De Vaste Zet Geleen 8-12

Tegenover drie overwinningen stonden 5 nederlagen, desondanks kreed DVZ de overwinning niet cadeau.

De eerste nederlaag kwam op naam van Gerard Morsink, die in Pierre Lacroix een tegenstander had met 250 ratingpunten meer,en min of meer volgens verwachting werd weggespeeld.Peter Meijler speelde zijn gebruikelijke klassiek tegen Willy Maertzdorf, een min of meer gelijkwaardige tegenstander, en remise was dan ook een logische uitslag. Arne van Mourik trof aan bord 2 Andrť Maertzdorf.Arne besloot op een standaardcombinatie te spelen, en Maertzdorf liep erin. Arne's dam had drie schijven gekost, maar zijn schijven stonden zo goed dat winst niet moeilijk meer was.

Zo was de tussenstand heel even gelijk, maar vrijwel meteen hierna moest Johan Strous opgeven. Tegen de Poolse topspeler Lukasz Kosobudzki kwam hij in een schone hekstelling terecht, en hieruit wist hij zich niet meer te bevrijden. Hierna liep de achterstand op to 9-3 door nederlagen van Toys Sheoratan en Cock van Wijk. Toys liep in een drie om drie naar dam in een toch al erg moeilijke stelling, Cock kon lange tijd de stand in evenwicht houden tegen de sterkste speler van Geleen, Paul Nitsch, maar uiteindelijk kreeg hij het toch moeilijk. Remise was nog mogelijk, maar Cock koos de verkeerde variant en verloor.

Lex van Amerongen, die inviel voor Wouter van Beek, kreeg een aanval te verduren van Tom Swelsen, maar wist deze keurig af te slaan met remise als terechte resultaat. Auke Zijlstra had een moeizame partij tegen RaphaŽl Martens, maar toen deze een foutje in de opbouw maakte kon Auke profiteren door te dreigen met een doorbraak.De dreiging was niet meteen uitvoerbaar, maar zorgde er wel voor dat 5 schijven van Martens door 4  schijven werden vastgehouden, waardoor Auke in feite al met een schijf meer speelde.

Ruud Klaarenbeek torf aan bord 7 de tweede speler van Geleen, Ibrahim Adiatou. Gezien het ratingverschil van bijna 300 punten waren de verwachtingen niet hoog gespannen, maar Ruud bood flink weerstand. Uiteindelijk ging het toch mis, Ruud kwam nog wel op dam, maar meer dan een overmachtseindpel zat er niet in. Een uitstekende prestatie leverde Wim Vlooswijk tenslotte, door van meervoudig Belgisch kampioen Patrick Casaril te winnen. Casaril probeerde aan te vallen, maar Wim nam de aanval over en overspeelde uiteindelijk zijn op papier betere tegenstander. Het eindspel kwam nog even precies, maar Wim maakte geen fout en kreeg  daarmee een blauwe uitslag op toernooibase.