Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Ons Genoegen - Van Stigt Thans 2 8-12

Vooraf waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen, en zo bezien was 8-12 een logische uitslag. Toch werd er met name aan de onderste borden goed partij gegeven, tot het moment dat het aan een aantal borden toch weer mis ging.

Auke Zijlstra was als eerste klaar. Na een partij waarin eerst door beide spelers gewacht werd, en daarna de schijven er snel af gingen, was de stand na 40 zetten nog steeds in evenwicht, en werd remise overeengekomen.Gerard Morsink trof aan bord 9 in Waldo Aliar weer een gerenommeerde tegenstander. Hij gaf goed partij tot hij in een stand die wel iest minder, maar zeker niet verloren was in een eenvoudige combinatie liep. Invaller Peter Kolkman speelde een degelijke partij tegen Agita Marterere, met remise als gevolg. Ruud Klaarenbeek kreeg in de opening een lastige voorpost tegen. Hij speelde dit niet het handigst tegen en verloor een schijf en even later de partij.

Peter Meijler had een mooie aanval tegen Henk de Witt, maar wist hier ook niet van te profiteren. Peter verloor een schijf en ging daarna kansloos ten onder. Wouter van Beek speelde een degelijke remise tegen Geert Prinsen, de sterkste speler van VST 2. Hierna zorgde Dick de Boer voor een kleine sensatie door van Gerrit van Mastrigt (met bijna 300 ratingpunten meer) te winnen. Dick kreeg een sterke aanval tegen, maar verdedigde stug. Gerrit kreeg de keus uit veel gunstige varianten, maar zag ze geen van alle winnen, en nam toen zijn toevlucht tot een variant met een tijdelijk offer, om daarna achter twee schijven te lopen. Nadat Dick de verplichte plakker nam kwam Gerrit er achter dat de geplande combinatie niet klopte, Dick won een schijf en maakte daarna in het eindspel geen fout meer.

 

Toys Sheoratan speelde een goede aanvalspartij tegen Kees Romijn. Een actie met tussenlopen in het late middenspel (die wellicht niet nodig was omdat Toys erg goed stond) leidde tot een drie om drie eindspel, waarin Toys gewonnen stond doordat de oppositie goed zat. Helaas speelde Toys niet de goede zet en werd het toch nog eenenigszins teleurstellende remise. Cock van Wijk probeerde wel iets, maar bereikte weinig tegen de taaie Ton Burgerhout, mmet een gelijkwaardige remise als resultaat. Ook Arne van Mourik haalde remise, maar dit kostte behoorlijk wat meer moeite. Arne speelde zijn oude omsingelingsspel, maar verzuimde te switchen naar klassiek, Hierna kreeg tegenstander Guido van den Berg een mooie stand, maar Arne verdedigde zich correct.

Doordat Gooi- en Eemland wel zijn laatste kans greep door van IJmuiden te winnen is Ons Genoegen gedegradeerd en spelen we volgend jaar weer in de eerste klasse.