Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Heijmans Excelsior - Ons Genoegen 13-7

De verwachtingen waren vooraf al niet al te hoog gespannen, aangezien Excelsior één van de sterkste teams in de klasse is (ook al maken ze het excelsior niet echt waar de laatste tijd). Onze sterkste spelers zaten tegen mindere tegenstanders, en andersom, maar waar onze spelers niet wisten te winnen, wisten de sterekere spelers van Excelsior dat wel; het ratingverschil was daar uiteraard ook beduidend hoger.

Als eerste verloor Gerard Morsink. Het ratingverschil van 360 kwam ook op het bord tot uiting. Auke Zijlstra wist geen kansen te creëren tegen René van Oosterhout, die stug verdedigde. Bovendien speelde Auke tamelijk vlak. Wim Vlooswijk kreeg min of meer zijn favoriete speltype tegen Frank Teer, maar waar Wim meestal de aanvaller is was hij nu de omsingelaar en dat ging hem duidelijk minder af. Lang ging het gelijk op, maar uiteindelijk kwam Teer toch vrij gemakkelijk aan een overwinning. Alfons Ottink leek een zeer kansrijke hekstelling te hebben tgene Karen van Lith, maar dit bleek toch tegen te vallen, en Alfons moest afwikkelen naar een eindspel waarin hij 2 dammen had met drie schijven, tegen 1 dam en 5 schijven voor Karen, en dit werd snel remise.

Ook Wouter van Beek kon niet winnen van Ron Entken, Wouter had de hele partij het beste van het spel, maar miste in het late middenspel de winst. Hierna volgden nederlagen van Peter Meijler en Ruud Klaarenbeek, die beiden in een redelijk gelijk opgaande partij op een zeker moment het spoor bijster raakten. Hiermee was de tussenstand 11-3, dus de nederlaag was al een feit.

Cock van Wijk deed wat terug door te winnen van Adri Vermeulen. Lange tijd was er niets aan de hand, maar een slechte zet in een laat-klassiek bezorgde Cock een winnende doorbraak. Arne van Mourik speelde een spannende patij tegen Andrew Tjon A Ong. Arne stond niet heel goed, maar uiteindelijk was het Andrew die remise moest maken (wat overigens geen groot probleem was ondanks een schijf achter). Komende woensdagspelen ze weer tegen elkaar voor het Utrechts kampioenschap. Als laatste was Toys Sheoratan uit. Hij trof aan bord 9 Wim van der Kooij, de sterkste speler van Excelsior, meervoudig clubkampioen van Ons Genoegen in de tijd dat hij in Utrecht woonde, en ook meervoudig deelnemer aan het N.K. Toys speelde een principiële opening, waarbij hij de aanval koos (ondanks dat hij zich vooraf had voorgenomen klassiek te spelen). Toys kwam goed uit de opening, en speelde daarna behoedzaam, maar niet te behoedzaam. Achteraf was er misschien nog meer moeglijk geweest asl Toys iets meer op de aanval gespeeld had, maar zoals hij nu speelde was ook goed voor een probleemloze remise. Een uitstekende prestatie van Toys!

Over twee weken wacht nog de thuiswedstrijd tegen Van Stigt Thans 2. Bij winst spelen we nacompetitie, bij verlies of gelijkspel zijn we afhankelijk van de uitslag Gooi- en Eemland - IJmuiden.