Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Ons Genoegen - TDV 2 14-6

Achteraf gezien een regelmatige overwinning, toch ging het minder gemakkelijk dan de uitslag doet vermoeden.

Ruud Klaarenbeek zorgde voor een 2-0 voorsprong, door de aanval van zijn tegenstander te omsingelen en vast te laten lopen. Even later was het alweer 2-2, doordat topscorer Peter Meijler zich verkeek en zomaar een schijf moest inleveren.Hierna volgden regelmatige overwinningen van Arne van Mourik en Wouter van Beek, die hun veel zwakkere tegenstanders, die voor de gelegenheid aan een hoog bord waren opgesteld, vrij gemakkelijk van het bord zetten.

Gerard Morsink speelde een uitstekende positionele partij tegen één van de sterkere Tilburgers, Toon Dielen. Hij kreeg aanzienlijk voordeel, maar het bleek net niet voldoende voor de winst. Toys Sheoratan wist wel te winnen, in een oartij waarin het spel steeds open bleef kreeg hij langzaam maar zeker voordeel, en in een vier om vier stand forceerde hij doorbraak naar dam met winst.

Wim Vlooswijk was weer enigszins hersteld van zijn rugklachten, en speelde een partij waarin hij wel initiatief, maar geen beslissend voordeel kreeg. Hiermee was de tussenstand 10-4 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Echter teamcaptain Auke Zijlstra liet zich, na een goede opening, verleiden tot een Ghestem die er mooier uitzag dan hij was. Nadat de Ghestem was afegruild overschatte Auke zijn stand, en een tweede poging tot een Ghestem werd afgestraft met schijfverlies. Auke had enige compensatie, en had na een (positionele) fout van Theo van den Hoek zelfs nog remise kunnen maken, maar Auke zag het niet en verloor alsnog .

Cock van Wijk had behoorlijk wat moeite tegen Sarah Rijgersberg, maar wist in het middenspel toch duidelijk voordeel naar zich toe te trekken met een overtuigende winst. Lex van Amerongen, die inviel voor Dick de Boer, kreeg na een ruil van tegenstander Henk Toepoel naar 6 een voordelige stand. Groot was het voordeel niet, maar Lex bereikte een voordelig eindspel en won. Met deze overwinning consolideren we de tweede plaats.