Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

WSDV 2 -  Ons Genoegen 10-10

Met het nodige geluk wisten we er nog 10-10 uit te slepen.

Binnen een uur stonden we al met 2-0 achter, doordat Wim Vlooswijk in een twee om drie naar dam liep. Wim was door rugproblemen niet in goede doen en had slecht geslapen. Hierna volgde een nederlaag van onze oudste speler, Dick de Boer, tegen de jongste speler van WSDV, Jorne Huiting. Na een spannende partij liep Dick in een combinatie.

Wouter van Beek had duidelijk overwicht, maar kreeg de winst net niet rond, hij liet een combinatie toe waarvan hij dacht dat het winst was, maar het was net remise. Hierna werd de tussenstand zelfs 7-1 door een nederlaag van Gerard Morsink tegen Arie Janssen van Doorn, de sterkste speler van Wageningen. In een stand die al lastig was liep Gerard in een kleine combinatie en kon meteen opgeven.

Auke Zijlstra en Toys Sheoratan bereikten weinig tegen taaie tegenstanders en zo werd de tussenstand 9-3. Peter Meijler maakte zijn positie als topscorer waar door een voordelige klassieke stand keurig naar winst te voeren. Vervolgens bracht Ruud Klaarenbeek de spanning weer terug in de wedstrijd door te winnen van Hans Dammingh. Nadat er vooral veel geruild was kwam Ruud door een onnauwkeurigheid van Hans in een potremise 6 om 6 stand zomaar een schijf voor met wederzijdse doorbraak. Ruuds schijven stonden goed, en een tweede fout van Hans bracht de beslissing (twee om twee met damvangst) in een stand waarin winst nog lang niet zeker was.

Hierna waren Cock van Wijk en Arne van Mourik, twee van onze beste spelers, nog bezig en tenminste één van hen moest zien te winnen om nog 10-10 uit het vuur te slepen. Cock probeerde van alles tegen de stugge Henk Kleinrensink, maar hij kreeg geen vat op de stand met een gelijkwaardige remise tot gevolg. Bij Arne leek het dezelfde kant op te gaan, tot Arne de kans kreeg af te wikkelen naar een 4 om 3 eindspel. Het eindspel leek remise (en analyse met Kingsrow bevestigt dit), maar door een fout van tegenstander Harry Doomernik kon Arne nog een schijf winnen en daarmee de partij.