Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

Ons Genoegen - Denk en Zet Hardinxveld-Giessendam 12-8   

Na een goed begin leken we nog even in problemen te komen, maar uiteindelijk bleek er niets aan de hand.

We begonnen goed met een overwinning van Peter Meijler. Peter liep op schijf 28, waarna tegenstander Dave van Wijngaarden kon kiezen tussen direct schijfverlies, of een combinatie naar dam. Ook Auke Zijlstra won snel. Aan bord 2 trof hij Ralph de Jager, die sinds 2005 niet meer in de competitie had grspeeld. Auke won na de opening eenvoudig schijf 28 door enkele malen op te lopen.

DEZ deed iets terug doordat Dick de Boer zichzelf in de opening al opknoopte: door op een zetje te spelen kwam hij in een kettingstelling terecht, die al snel in schijfverlies resulteerde.

Het werd 6-2 door een keurige overwinning van Wouter van Beek op een van de sterkere spelers van DEZ, Mijndert Verkaik. Vanuit klassiek spel kon Wouter na een rekenfoutje van zijn tegenstander een gewonnen kortvleugelopsluiting innemen. Vevrolgens werd het 8-2 door een overwinning van invaller Johan Strous, door een onvervalste coup royal. Nadat Cock via een degelijke remise tegen de sterkste Hardinxvelder Peter de Heb de tussenstand op 9-3 zette leek er geen vuiltje aan de lucht, en leek de 15-5 nederlaag waarmee de tegenstanders naar eigen zeggen rekening mee hielden zeer goed mogelijk.

Echter, Toys Sheoratan verkeek zich op een offer van Pieter Trapman sr., de vader van oud OG- en DEZ lid Pieter Trapman jr., en verloor zomaar na de hele partij een gunstige aanvalsstand gehad te hebben. Gerard Morsink zorgde voor het tiende punt. Hij verspeelde het voordeel uit het middenspel, maar de dunne klassieke stand was nog eenvoudig remise te houden, overigens ook weer via een thematisch offer. Ook Ruud Klaarenbeek vergiste zich in een offer, in essentie hetzelfde offer waarmee Gerard remise maakte, en leek te gaan verliezen. Nadat tegenstander Henk Sterk in het eindspel zijn naam geen eer aandeed kwam Ruud nog met remise weg.

Arne van Mourik tenslotte kreeg mooi spel tgen Joop Kwakernaak, maar het bleek niet genoeg voor winst