Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

PWG 's-Gravenpolder - Ons Genoegen 9-11

Zoals vooraf al werd verwacht was PWG een lastige tegenstander, ook al omdat ze nog voor klassebehoud moesten vechten.

We kwamen al vrij snel met 2-0 achter doordat Ruud Klaarenbeek in een niet al te moeilijke doorbraakcombinatie liep. Even later was het al weer gelijk doordat Wouter van Beek Kees Rijk in de aanval overspeelde. Ook invaller Alfons Ottink kreeg een mooie stand, maar het bleek niet genoeg van Aart Walraven te winnen. Hierna kwamen we voor de tweede keer op achterstand door een nederlaag van Gerard Morsink tegen Jacob Provoost. Gerard liet zich iets te veel in de verdediging drukken, en gaf op nadat hij een schijf ging verliezen.

Dick de Boer speelde een keurige remise, in een partij waar het spel op en neer ging. Cock van Wijk bereikte wel een mooi ogende stand, maar hij kon het voordeel niet vasthouden. Arne van Mourik zat aan bord 1 tegen de enige topper van de Zeeuwen, Johnny de Leeuw. Arne kwam niet in problemen, en sloeg zelfs een remiseaanbod af. Even later bleek de stand toch gewoon remise te zijn. Wim Vlooswijk liet zien weer hersteld te zijn, door een mooie overwinning op Jeanine van der Horst. Lange tijd was er weinig aan de hand, maar in het middenspel slaagde Wim er in de aanval van Jeanine effectief te omsingelen. Peter Meijler leek makkelijker te staan tegen Fons Huijbrechts, maar doorslaggevend voordeel was er niet. Hierdoor was de tussenstand 9-9 en moest de beslissing van teamleider Auke Zijlstra komen. Auke kwam met een flexibele stand uit de opening, maar wist dit niet echt in voordeel om te zetten. Via wat combinatieve dreigingen van tegenstander Niels Roelofsen kwam Auke zelfs in lichte problemen. Toen Roelofsen niet de juiste voortzetting koos kwam Auke toch weer gunstig te staan, en zowaar kwam de Woldouby op het bord. Beide spelers hadden dit niet helemaal door, en in elk geval kenden ze de varianten niet. Roelofsen koos een onbekende variant, en kwam in een eindpel terecht met drie schijven achterstand. Bij goed spel was dit wellicht nog net te redden, door een tweede dam te halen met een remise 5 om 2 dammeneindspel, maar Roelofsen zag het niet en liet zelfs zijn dam eenvoudig vangen. Auke liet de toeschouwers nog even in spanning, nadenkend over hoe de positionele winst zou moeten, maar na een minuut of twee denken zag hij alsnog de 1 om 1 damvangst.

Door deze overwinning is Ons Genoegen op de tweede plaats geŽindigd, op 1 punt achter WSDV. Over twee weken wacht daarom nog een nacompetitieduel, hoogstwaarschijnlijk tegen de Oldehove uit Leeuwarden.