Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

Ons Genoegen - Middelburg 10-10

Een enigszins teleurstellende uitslag, maar het had nog erger kunnen zijn.

We stonden al heel gauw met 2-0 achter door een onoplettendheid van Gerard Morsink in de opening. Hierna werd het 0-4 door een nederlaag van Toys Sheoratan, die positioneel in grote problemen kwam en ook via een combinatie verloor. Ruud Klaarenbeek bracht de achterstand terug tot 2-4 door een keurige overwinning in een klassieke partij. Arne van  Mourik trof aan bord twee zoals al vaker in het verleden het geval was Daaf Kasse, de sterkste speler van Middelburg.De partij ging gelijk op tot Arne een verrassend offer plaatste. Arne dacht goed te staan, maar Kasse wist de stand te neutraliseren en even later werd remise overeengekomen. Peter Kolkman, die inviel voor Dick de Boer, had een zware middag tegen de op papier zwakste speler van Middelburg. Hij moest alle zeilen bijzetten om niet overspeeld te worden, en mocht met de remise zeker niet ontevreden zijn.

Cock van Wijk maakte de stand weer gelijk, door vanuit een onschulfig ogend klassiekje Piet Allaart voor een moeilijke keuze te stellen. Cock had een dam in de stand gebracht die niet won, maar Allaart zag wel de dam en niet dat het niet won, speelde iets anders en verloor een schijf, en even later de partij. Wim Vlooswijk speelde een aanvalspartij, waarbij hij zelf op een gegeven moment overwoog er een parti Bonnard van te maken.Het koste allemaal veel tijd, en toen de tijd bijna op was bleek Wim niet erg goed te staan.Hij zocht zijn toevlucht in een afwikkeling, maar daarbij bleef een stand over waarbij tegenstander Krijger een eenvoudig plan had, namelijk damhalen op de lange vleugel. Wim leek nog kleine kansjes op remise te krijgen toen hij zowaar nog naar dam mocht lopen, maar toen zijn dam werd afgevangen was het meteen uit. Wouter van Beek had lange tijd de overhand, maar in een Ghestem verrekende hij zich, moest een schijf offeren en mocht blij zijn dat het nog vrij eenvoudig naar remise liep. Peter Meijler maakte hierna gelijk in een partij waarin vooral afgewacht werd. Peter had steeds de mooiere stand, en in een zes om zes liep zijn tegenstander helemaal vast.

Auke Zijlstra bereikte gedurende de hele partij weinig, maar wist in een laat-klassieke stand nog verwarring te stichten met een (tijdelijk) offer. Flikweert moest terugofferen, en beide gingen naar dam, waarbij Auke twee schijven meer had, maar er ook al gauw een moest inleveren. Toen Flikweert daarna een tweede schijf aanviel kwam er weliswaar een gelijke stand in stukken op het bord, maar Auke had twee dammen en stond gewonnen. Hij leek het voortvarend uit te spelen, maar in de slotfase ontglikte hem een onnauwkeurigheid, zodat Middelburg alsnog met een (verdiend) punt naar huis gingen.