Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

Ons Genoegen - Damcombinatie Nijmegen 10-10

De openingswedstrijd van het seizoen, tegen een duidelijk zwakkere tegenstander, kon niet in winst omgezet worden, hoewel er de nodige kansen waren.

We kwamen op achterstand doordat Gerard Morsink, in een redelijk gelijkwaardige stand, in een vijf om drie doorbraakcombinatie liep. Vrijwel gelijktijdig scoorde Peter Meijler de gelijkmaker. Peter had vanaf het begin het initiatief, en wist in een dunne stand via een klaverbladopsluiting winst te foreceren. Weer kwamen we op achterstand, doordat Ruud Klaarenbeek een combinatie overzag, juist op het moment dat hij een winnend plan had gevonden. Met een klein lek dus..

Wim Vlooswijk was iets later door een uitgelopen begrafenis, maar speelde daarna uitstekend. Via een tijdelijk offer wist hij door te breken, met een eenvoudige winst. Hierna kwamen we op voorsprong doordat Lex van Amerongen, die inviel voor Dick de Boer, na een redelijk gelijkwaardige partij , goed wist te profiteren van enkele slechte zetten van Erich Ketelaars. Hierna leek de wedstrijd beslist, aangezien all andere partijen minstens gelijkwaardig leken.. Het liep echter anders:

Wouter van Beek speelde een spannend half-open klassiek, waarbij lang niet duidelijk was wie er beter stond. Op een gegeven moment overspeelde Wouter echter zijn hand, zodat Nijmegen weer op gelijke hoogte kwam. De mooiste winst van de dag kwam op naam van Auke Zijlstra, die in Kees Hazen een tegenstander had die behoorlijk succesvol was geweest op het Nijmegen open. Kees trok onvervaard ten aanval, echter hij overzag dat Auke na een 2 om 2 ruil nog een keer twee om twee kon ruilen met een voorpost op 18 tussen de zwarte schijven., met 37-32 27x38 18x27 als onpareerbare dreiging. Kees speelde nog lang door in een verloren eindspel.

Na gelijkwaardige remises van Arne van Mourik en Toys Sheoratan waren bij een tussenstand van 10-8 alle ogen op Cock gericht. Cock had een hekstellingspatij mooi gespeeld, en waarschijnlijk stond hij ergens gewonnen, maar zoals het gespeeld was kwam er een wederzijdse doorbraak op het bord. Cock dacht onterecht hier nog kansen te hebben, en vermeed de eerste remise die er inzat. Hierna zat er mogelijk nog een tweede remise in, maCock kwam wel in een zeer nadelig eindspel terecht, en hij kwam er verder niet meer uit. Met als gevolg een teleurstellende 10-10.