Home   
Info 
Damkalender
Tiental  
Virtuele ratinglijst

Onderlinge

 

Archief
Overige clubs in Utrecht
UDG/Vriendenkring
Speellocaties
Links
Clubbladen
         

      

Damvereniging Ons Genoegen Utrecht

 

10-12-2011 GDC - Ons Genoegen 12-8

Evenals in de voorgaande wedstrijden wergen enkele onnodige punten weggeven. Werd het de vorige twee wedstrijden nog 10-10, dit keer werd het tegen het sterke Gorinchem een 12-8 nederlaag.

We arriveerden ruim op tijd, echter in de wijde omtrek van de speelzaal was het betaald parkeren voor 2 euro per uur, maximaal 2 uur. Vandaar dat onze chauffeurs op zoek moesten naar een iets verder weg gelegen parkeerterrein, en uiteindelijk nog net om 12 uur de speelzaal binnenkwamen.

We begonnen met een remise van Arie Schwartz. Hij kreeg een winnende dam op het bord, maar zette vervolgens zelf een vang met gelijkspel klaar, waardoor hij nog had kunnen verliezen. De tegenstander zag het niet, waarna Arie eenvoudig de lange lijn had kunnen pakken met winst. Arie zag dit op zijn beurt niet en het resultaat was een teleurstellende remise. Lex den Doop zat aan bord 2 tegen de sterke jeugdspeler Rik Verboon, en werd vanaf het begin de verdediging in gedrukt, met een regelmatig nederlaag tot gevolg. Cock van Wijk was voor de verandering op een wat lager bord gezet, met de bedoeling 2 punten te scoren, en na een wat afwachtende partij lukt dit vrij gemakkelijk via een schijfwinst door achterlopen.

Wim Vlooswijk speelde een regelmatige remise, en ook Gerard Morsink had weinig problemen met de op papier toch een stuk sterkere Marienes van Genderen.

Met de tussenstand 5-5 kon het nog alle kanten op. Het ging de verkeerde kant op. Wouter van Beek had tegen Theo Voorspuij de hele wedstrijd het makkelijkere spel gehad, maar in een klassieke 7 om 7 zag hij geen winst meer, en besloot vervolgens in een vaalg van damblindheid de verliezende zet te doen en remise aan te bieden. Wat uiteraard werd afgeslagen. Lex van Amerongen had een goede stand, maar liep in tijdnood in een enigszins verrassende combinatie. Met deze twee nederlagen was het pleit beslecht. Auke Zijlstra kon nog iets terugdoen, na een overigens niet al te beste partij wist hij in een vijf om vijf nog kansen te krijgen door door het centrum door te lopen en iets eerder op dam te zijn. Tegenstander Ernst de Heer stak er veel tijd in, en bereikte een eindspel waarbij hij door een schijfoffer het Scouppe-eindspel, maar dan met de witte schijf al op 24, kon bereiken. Een standaard remise dus. Hij zette (alweer engszins in tijdnood) zijn dam echter los en liep daarmee in Aukes eerste truc (4-31 36x27 16x5). Johan Strous kon het net niet bolwerken tegen de sterkste speler van Gorinchem, Theo de Swart, en Arne van Mourik slaagde er niet in iets te bereiken tegen de degelijke Henk Houweling.