Tekstversie

Algemeen:

Startpagina

Mijn naam is Arno Willems. Geboren Zuid Limburger (Rothem-Meerssen) en 'genaturaliseerde' Brabander. Sinds mei 1988 woonachtig in 's-Hertogenbosch. Ik ben 53 jaar, alleenstaand (weduwnaar) en vader van 3 kinderen (Samuël (22), Judith (25) en Mirjam(27) en de opa van Julia Mae (5) en Jade(1).  


Ik ben niet kerkelijk, maar wel een spiritueel mens vooral geïnteresseerd in het Boeddhisme en mystiek.

Innerlijk voel ik me erg verbonden met de Iers-Keltische traditie. Ik hou van Ierland en zo’n beetje alles wat Iers is.

Maar weinig dingen zijn zo mooi als ergens in de open lucht kunnen mediteren bijv. als de Zon opkomt of de volle Maan alles om je heen verlicht en je een te kunnen voelen met alles.  Enkele maanden voor het overlijden van mijn vrouw Hanne (tijdens de zomer van 1998) ging dankzij een aantal vrienden en kennissen haar grootste wens, een vakantie in Ierland, in vervulling. We zijn toen in County Wicklow en Dublin geweest. In de zomer en winter van 2002 en het voorjaar van 2015 ben ik nog 3 keer in Ierland geweest, 2 keer naan de westkust (county Clare) en 1x in Dublin & The Wicklow Mountains. De voorlaatste keer heb ik Judith (toen nog 10) meegenomen en hebben we nieuwjaar gevierd in » the Roadside Tavern te Lisdoonvarna (onze favoriete pub daar). By the way Peter Curtin de eigenaar van de Roadside heeft ook een zalmrokerij (» Burren Smokehouse), niets zo lekker als versgerookte zalmmmmmmm…. Dus als je een keer in de buurt bent ….

 
Mijn grootste wens om samen met alledrie mijn kinderen eens naar Ierland op reis te gaan is in februari 2015 uitgekomen . We hebben samen genoten van Dublin en de prachtige landschappen (Howth, Avoca, Wicklow Mountains , Glendalough e.a.), de ongelooflijke kleurenpracht, de sprookjesachtige sfeer en de Ierse gastvrijheid. De prachtige lokaties waar scenes uit o.a. de serie Vikings en de film Braveheart zijn opgenomen. Alleen iemand die ooit in Ierland geweest is weet wat ik bedoel. Nieuwe herinneringen zijn geboren.
 

Glendalough - Upper Lake (Wicklow, Ireland)

Met Mimoun Ouled Radi (o.a.Shouf Shouf) op de foto

tijdens de opnames voor een scene uit de film Kicks (2006) op het terrein van de kazerne in Oirschot.

HOBBIES
Muziek is een mijn grootste hobby. Pop, Rock of klassiek, het maakt niet uit. Toch zijn er wel degelijk voorkeuren zoals: Phillip Glass , Corvus Corax, Arvo Pärt, Dead can dance, Randy Newman, Joan Baez, Nick Cave, Antony &The Johnsons, The Irrepressibles, Judy Collins, Gustav Holst en Erik Satie etc.(heel breed dus). Ook houd ik heel veel van Keltische muziek. Ik heb een zwak voor Ierse en Schotse ballades (Christy Moore, Dougie Maclean, The Fureys, Niamh Parsons ). Nog maar kort geleden hoorde ik voor het eerst de fenomenale mixen(mashups) van Phil Retrospector, een absolute aanrader voor de melancholici onder ons. Allerlei muziek voor allerlei stemmingen dus.
 

In April 2008 maakte ik voor het eerst zelf een 3tal muziekstukken op de PC met behulp van samples, loops en miditracks. Het was het begin van een project dat de naam "Score for an Imaginary Movie" heeft gekregen. Dit project werd pas begin Mei 2011 afgerond. Op mijn You Tube staan een 13 tal clipjes met de muziek. Negeer de clips, sluit je ogen en maak je eigen beelden bij de muziek. Zo is het namenlijk bedoeld. De afspeellijst van Score for an Imaginary Movie vind je
hier. Sindsdien heb ik nog meer muziekstukken gefabriceerd te vinden op mijn soundcloud.  
Zingen is mijn grootste passie. Zo zong ik onder andere Keltische ballades (met name Rebelsongs uit Ierland) in ons trio SELKIE ( samen met Inge IJpelaar en Hans Arends ). Dan zong ik nog incidenteel in Tristam – driestemmig met Tina Igel en Marja Kivits. Ook zong ik bas in de voormalige Bossche closeharmonygroep TOON. In november 2004 nam ik als bas deel aan een groot project met de naam Shouting Fence in de Westergasfabriek in Amsterdam. Ook was ik lid van het ouderkoor van de vrije school - de 3klank. Begin mei 2008 zong en speelde ik samen met Marja Appún en Mario van Zundert in een hommage aan Jeroen Bosch, een 'mini-opera' van de hand van Frans Boleij. Deze hebben we in een vernieuwde versie nogmaals uitgevoerd op 2 oktober 2008. Na helaas geruime tijd niet meer aan zingen toe te zijn gekomen, heb ik 2 januari 2013 een avondje lekker zitten jammen met Inge IJpelaar, hier onder vind je een aantal van de opnames. de geluidskwaliteit heb ik enigszins softwarematig moeten verbeteren. ook was ik toen een beetje verkouden, wat volgens mij soms goed te horen is...
 

Korte film (Regie : Angelo van de Wiel)

Korte film - Rietveld academie 12 mei 2011

Samen met zanger/acteur Marc Janicello in een korte film van Angelo van de Wiel. Klik op de foto om het filmpje te bekijken.Zo nu en dan vind ik het leuk om te acteren in onder andere (korte) films,bedrijfsfilms en commercials. Zo speelde ik in maart 2009 een barman in de kortfilm Zuigzoen , een film van een aantal studenten van de Hogeschool voor Kunsten (HKU) in Utrecht. Op 12 Mei 2011 speelde ik in The Dialogue van Angelo van de Wiel (Gerrit Rietveld Academie) . In september 2011 speelde ik een rolletje in de TV Commercial van Lu Bastogne, met de titel "First Date".  

Ik ben een cinefiel, maar een chronische, een filmjunk van het ergste soort. Ik verslind films, tot soms wel 6 op een dag (op van die dagen dat ik niets beters te doen heb), van pulp tot juweeltjes, ik wil ze gewoon gezien hebben. Films van onder andere Scorcese, Tim Burton, Coppola, Lynch, Bertolucci, Christopher Nolan, Kurosawa, von Trier, Luhrmann en de gebroeders Coen en Taviani zie ik erg graag. Een aantal van mijn favorieten: Inception, Big Fish, Legends of the fall, Shutter Island, Dancing at Lughnasa, The dark Knight, The Green Mile, The Shawshank Redemption, Australia, Still breathing, Photographing Fairies, The full monty, Kundun, Good morning Babylonia, What dreams may come, Angela's ashes, Kurosawa’s Dreams, Dragonfly, Dogville, About Schmidt en As good as it gets, Moulin Rouge, Pursuit of happyness, Little miss Sunshine, A monster Calls etc. . Kortom vooral films met enige diepgang, daar hou ik van . Ook goede series als Westworld, Breaking Bad, Black Mirror, The OA, Wayward Pines etc. kijk ik met veel plezier naar !
 

Oud-kunstakademie student (Ruimtelijke- en Monumentale Vormgeving), oud - MTS elektroman ( MAVO / HAVO / MBO / Grafische Vormgeving / Tuinbouwvakschool), en vanuit die interesses, techniek en vormgeving, op het Internet verzeild geraakt. Ik ben als vrijwilliger werkzaam o.a. bij : Willem Twee Poppodium (Stagemanager - Videocrew: camera/regie - Gastheer Kunstruimte), Gemeente 's-Hertogenbosch afd. Erfgoed - Gids / Gastheer Informatiecentrum Bastionder. Ook werk ik regelmatig als vrijwilliger bij evenementen zoals de Popronde (Stagemanager), Jazz in Duketown (Stagemanager) en Theaterfestival de Boulevard (publieksbegeleider). Daarnaast ben ik beheerder/coördinator van de Willem Twee Oefenruimtes.
 

Ruimtelijke en Monumentale vormgeving ( met name architectuur, beeldhouwen en keramiek) en webdesign zijn een aantal van mijn grootste passies. Helaas komt het er allemaal nog maar weinig van tegenwoordig. Computers zijn al ruim 35 jaar mijn hobby, hardware / software – het hele beestje). Sinds 1995 ben ik internetactief, daarvoor kon je mij op BBSen vinden.
 

O ja, ik vind Ierland dan wel ontzettend mooi, en het is mijn grootste droom om er ooit te gaan wonen. Ben me echter bewust van het feit dat dromen heel mooi kunnen zijn, de realiteit vaak echter anders is. Dus het zal er waarschijnlijk nooit van komen. Een onderzoek van het Britse blad “the Economist” bevestigde mijn idee dat Ierland het mooiste land ter wereld is, volgens het onderzoek kon je namelijk nergens beter wonen dan In Eire. Ons kikkerlandje kwam pas op de 16de plaats !  

Ter afsluiting een mooie Ierse zegen – die mijn goede vriendin en mede Ierlandganger Inge en ik nog weleens samen muzikaal ten gehore gebracht hebben.

 * * * * * * *

May the road rise up to meet you
May the wind be always at your back
May the sun shine warm upon your face
And may the rain fall soft upon your fields
Until we meet again
May God hold you in the hollow of his hands.


* * * * * * *
 

Ik wens iedereen nog veel plezier op het Internet en
Go mbeannai Dia duit (Gaelic (Iers) voor : Moge God met je zijn)

Arno Willems
 

(c) AardeWerk 2018
- heeft u klachten over gebruikt beeld en/of geluidsmateriaal - Stuur mij dan een mailtje