Ontvangst
Ontvangst door gids in één van onze plaatselijke horecagelegenheden met koffie en koek. Parkeren is hier geen probleem. Tijdens de koffie vertelt uw gids in het kort over de Nieuw-Vossemeerse geschiedenis.

Rondleidingen
A.M. de Jong-museum.
Uw gids verzorgt de rondleiding die bij u past.
Molenmuseum De AssumburgDe rondleiding wordt verzorgd door een molenaar of door de gids.
Hervormde kerk. Deze kerk staat er al vanaf 1654.  In de Hervormde kerk krijgt u informatie van onze gids. R.K. kerk Joannes De Doper.  De gids informeert over zowel het exterieur als het interieur van deze kerk. Molen de Vos op de Heensche Molen. De rondleiding wordt verzorgd door een molenaar of door de gids.  Eventueel kan een uitstapje naar het schilderachtige Benedensas of het natuurwonder de Heense Gorzen worden gecombineerd.

Groepswandeling door de oude kern van Nieuw-Vossemeer. Tijdens deze wandeling vertelt de gids leuke wetenswaardigheden over bijzondere huizen en gebouwen.  U kunt ook op eigen gelegenheid ronddwalen in en rond het dorp..... ofwel het ommetje "In de boezem van de Eendracht" maken
.
 
 
De horecagelegenheden Café Voorwaarts, Het Wagenhuis en De Praeter bieden aantrekkelijke arrangementen aan waarbij ook de inwendige mens tevreden wordt gesteld. Bij deze horeca-gelegenheden kunt u uw (dag)arrangement reserveren.
Na Steenbergen, Welberg, Kruisland en De Heen heeft Nieuw-Vossemeer nu ook een eigen wandelroute, het ommetje 'In de boezem van de Eendracht'. Nieuw-Vossemeer is gelegen op jonge zeekleigronden waarbij gesproken kan worden van een dijkendorp met lintbebouwing. Er is rond het dorp een prachtig natuurgebied met veel natte natuur waaronder de Rietkreek, de Zijkreek en het Stellenbos. De Eendracht is de vroegere naam van het huidige Schelde-Rijnkanaal. De gehele route is 9,8 kilometer lang met de mogelijkheden om de route te bekorten tot 6,3 of 3,9 kilometer.
Samen met vrienden, collega's, familie of gezin kunt u een bezoek brengen aan het Brabantse dorp van Merijntje Gijzen. Hieronder ziet u een aantal groeps-arrangementen. Om teleurstellingen te voorkomen is het van belang dat u tijdig reserveert.

Dagje uit in Nieuw-Vossemeer