Welkom op de homepage van Adri Gerritsen   -   sterbedekkingen, eclipsen en overige bedekkingsverschijnselen
Welkom op mijn homepage !

Op deze site treft u de meest uiteenlopende wetenswaardigheden aan die betrekking hebben op zowel sterbedekkingen als eclipsen.

Naast een algemene uitleg van de betreffende onderwerpen, wordt ook ingegaan op de voorspellingen en reducties van de waarneemresulaten. Daarnaast komen ook zaken zoals nieuwe projecten, software en actueel nieuws ruimschoots aan bod.

De website is zodanig opgezet, dat u eenvoudig uw weg kunt vinden. Navigatie is zowel mogelijk via de menu's aan de bovenzijde, als die aan de linkerkant.
 
Het aantal webbrowers heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen: Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari en Google Chrome. Het zijn slechts een paar namen uit een digitale wereld waar iedereen zijn graantje mee wil pikken. Voor de webdesigner wordt het er per saldo echter niet eenvoudiger op, temeer daar van iedere browser er ook nog eens verschillende versies in omloop zijn.
Omdat het ondoenlijk is om voor alle varianten te testen of de website goed functioneert, heb ik mij beperkt tot dié browsers waarvan volgens de statistieken is gebleken dat deze het meest worden gebruikt tijdens het bezoeken van mijn website: Internet Explorer, Firefox en Google Chrome. Natuurlijk bestaat er een kans dat de opmaak ook in een ander soort browser correct wordt afgebeeld, maar een garantie daarvoor kan ik in dat verband niet geven.

Daarnaast is een duidelijke trend waarneembaar als het gaat om leveranciers die hun browser "verrijken" met allerlei handigheidjes. Soms gaat het om nuttige zaken, zoals beveiligingsaspecten. Maar indien u voor de zoveelste keer gevraagd wordt of de pagina waar u naar zit te kijken moet worden vertaald, dan wordt het een ander verhaal. Het vervelende is echter dat een webdesigner dit ongewenste gedrag niet kan onderdrukken. Het goede nieuws is dat u de mogelijkheid heeft om bepaalde instellingen van uw browser, per website, te wijzigen. Het gaat bijvoorbeeld om het niet langer tonen van de vraag of er vertaald moet worden en/of het al dan niet activeren van JavaScript (als afgeleide van de doorsnee melding die aangeeft dat er toegang tot uw computer wordt gezocht, alhoewel dit soort scripts in de regel volkomen onschuldig is). Het is met name van belang om JavaScript te activeren, omdat anders bepaalde functionaliteit niet zal werken.

Ik hoop dat u veel plezier aan deze site zult beleven en regelmatig terugkomt om een bezoek te brengen aan de fascinerende wereld van bedekkingsverschijnselen ...

Adri Gerritsen
Laatst bijgewerkt op 6 augustus 2012