Home
Historie
Geschiedenis Carnaval
Programma Carnaval
Bandleden
Ferry van de Zaande
Foto's
Clips
Discografie
Contact

 

Discografie

Virus heeft tot nu toe de volgende cd's / clips uitgebracht:

2006: Ik zèè zô zat as n pinneke
2007: Aawertwets gezellig!
2007: Waor is toch mun zwart lèère sjèkétui?
2008: Kruikinneke
2013: Virus d'n Twidde
2014: Een goudgele Rakker
2015: Zal ik jou es ff van je hopfaldera

single

"Ik zèè zô zat as n pinneke" (2006)

Op 25 januari 2006, in het diepste geheim, zijn de leden van Virus de studio ingedoken om samen met de enige echte Ferry van de Zaande de carnavalskraker van dit jaar op te nemen. De roep van de kruikenzeikers om het Tilburgse Carnavalslied is gehoord, Tilburgser dan deze kraker kan gewoon niet! De single is overigens uitverkocht, maar als extra track op Virus d'n Twidde geplaatst.

Op 8 februari 2006 is er in Café Karel een ware videoclip opgenomen. Deelnemers van de afdeling Sound en Vision van het ROC Midden Brabant hebben behoorlijk wat shots gemaakt in een overvol Café Karel. De videoclip is te zien geweest op bijna alle lokale tv-zenders, maar ook in het programma van de VPRO (Eefje Wentelteefje).

album

"Aawerwets Gezellig!" (2007)

De eerste volle Virus cd Aawerwèts gezellig! is opgenomen in 2007. Een unieke verzameling van hetcarnavalsrepertoire waar Virus mee is gestart. De 500 eerst verkochte exemplaren bevatten een dubbele verassing, namelijk de 12 live-opgenomen stukken en een dvd-tje met de clips opgenomen in 2006 en 2007 met Ferry van de Zaande en Fred van Boesschoten!

Op het album staan:

1. Viruslied
2. Japie
3. Meepersaant
4. Uit de weg
5. My way
6. Op den bouw
7. Ca va pas
8. Keukendeur
9. De Woonboot
10. De Italiaan
11. Duitse medley
12. Waor is toch mun zwart lèère sjèkétui?

videoclips

Virus heeft ondertussen drie videoclips opgenomen. De eerste samen met het uitbrengen van de single "Ik zèè zô zat as n pinneke". De tweede clip is opgenomen tijdens het uitbrengen van het album "Aawerwets Gezellig!". Beide clips waren toegevoegd aan de eerste 500 verkochte albums. De derde clip stamt uit 2014 (Goudgele Rakker), een meedeiner opgenomen met Olof-Jan en de Natsjaecken.

single

"Kruikinneke" (2008)

Om nog één keer na alle prachtige initiatieven om het Tilburgs carnavalslied te promoten te knallen, hebben de Brackaliers, samen met Virus, de single Kruikinneke opgenomen. De opbrengst van de single gaat volledig naar het goede doel, de stichting Reuzengenootschap! De single bevat twee tracks:
Het authentieke Kruikinneke en Kruikinneke Tweej

U mag zelf raden wie deze, ietwat modernere tweede versie hebben voorzien van Tilburgs gezang en gepraot!!

album

"Virus d'n Twidde!" (2013)

Carnaval 2012 net achter de rug, de lippen nog op spanning, het repertoire nog in het geheugen en de studio in Oosterhout ingedoken om op 1 avond 14 nummers achter elkaar op te nemen. Wonderbaarlijk genoeg bleken deze opnames meer dan geschikt voor een tweede CD Virus d'n Twidde! Op veler verzoek staan op deze cd twee knallers uit het verre verleden, een aantal bekende medleys maar ook de 2 uitverkochte singles.

1.Intro
2. Italiaanse Serie
3. De Laatste Sirtaki
4. Bestel Mar
5. Bossche Medley
6. Drink Schrobbelèr
7. Slaoi
8. Du
9. Mijn Sanseveria
10. Sjeng
11. Blub
bonustracks Ferry en Fred
12. Proatje
13. Kruikinneke
14. Zô zat as 'n Pinneke
15. Vollen Bak Ambiance

Mail hier om te bestellen.

Olof Jansingle

"Een Goudgele Rakker" (2014)

Een project van Olof-Jan, Virus en de Natsjaecken, dit omdat Ferry een uitstapje naar de graozzy van de buurvrouw maakte. De clip is hier te zien, het nummer is HIER GRATIS te DOWNLOADEN met een uniek intro door Ferry en Fred!

single

"Zal Ik Jou Es Ff Van Je Hopfaldera" (2015)

Opgevoerd ter gelegenheid van en tijdens het BlèrconcoursZal Ik Jou Es Ff Van Je Hopfaldera in 2015 en als single uitgebracht. Helaas vond de jury het nummer niet geschikt om basisscholen en ouderencentra tesamen met de Hoogheid binnen te treden, maar ach, iedereen zingt het lied mee. In 2018 is hetzelfde lied nog eens ingezet tijdens de 2e editie van Zumme Zinge, echter een iets andere tekst. Het nummer is hier te downloaden.